Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ο Β. Λεβέντης ψηφίζει την αναθεώρηση του εκλογικού νόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Β. Λεβέντης ψηφίζει την αναθεώρηση του εκλογικού νόμου

“Καταλήξαμε με τον πρωθυπουργό σε μηδενικό μπόνους, να μην σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες και να μείνει το 3%”, υποστήριξε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “θα είναι τρελός όποιος δεν το ψηφίσει”.

Όσον αφορά στις περιφέρειες εξήγησε πως “ένα κόμμα που παίρνει 7%, όπως η Ένωση Κεντρώων, δεν θα ξέρει πού θα βγάλει έδρες”. Όσο για το όριο εισόδου στη Βουλή, εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός “θα το αφήσει στο 3%”, αλλά είπε πως “θα μπορούσε να γίνει 2,5%” καλώντας το ΚΚΕ να το στηρίξει. “Δεν μπορεί να μην τον νοιάζει τον κ. Κουτσούμπα”, προσέθεσε έχοντας επικαλεστεί εθνικούς λόγους. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως “τα μπόνους οδήγησαν στην καταστροφή της Ελλάδας”.

Ο κ. Λεβέντης έθεσε επιπλέον, όπως είπε, ζήτημα επιστολικής ψήφου των ομογενών, κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας και μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, αλλά συμπλήρωσε ότι “αυτό δεν θα το δεχτεί ο κ. Τσίπρας, γιατί θα έχει επανάσταση από τους βουλευτές του”.

“Δεν πρέπει να πολυπειράξουμε το Σύνταγμα, γιατί είναι σοφό”, είπε, φέρνοντας ως παραδείγματα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και ισχυριζόμενος πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε “πολιτειακή εκτροπή”. “Έτσι έχασε ο Γλύξκμπουργκ τον θρόνο”, συνέχισε. “Να μην το πειράξουμε το Σύνταγμα”, επανέλαβε και υποστηρίζοντας ότι “χρειαζόμαστε κυβέρνηση μεγάλη συμμαχία και άλλων κομμάτων, επανήλθε στο πάγιο αίτημά του για “οικουμενική κυβέρνηση”.

Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το δημοψήφισμα στη Βρετανία, με τον Βασίλη Λεβέντη να τάσσεται υπέρ της επανάληψής του. Μάλιστα υποστήριξε ότι "κακώς έγινε”, καλώντας τον πρωθυπουργό “να προσπαθήσει να εξηγήσει στους Εγγλέζους και να διορθώσουν το λάθος τους”. “Η Ευρώπη χρειάζεται την Αγγλία”, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL