Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά θέματα στη συνάντηση Σκουρλέτη-ΓΕΝΟΠ

Θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ συζητήθηκαν σε συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ και του σωματείου των “βορείων”, Σπάρτακος.

 Θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ συζητήθηκαν σε συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ και του σωματείου των "βορείων", Σπάρτακος.

Στη συνάντηση, παρουσία του βουλευτή νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Δημητριάδη, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων έθεσαν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, και κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυσή τους, ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς στις αυξημένες απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των εργαζομένων, που έδωσαν έμφαση σε θέματα όπως αυτά της κάλυψης των εξόδων κατά την εργασία εκτός έδρας, των επιδομάτων ευθύνης και των υπερωριών, εκφράζοντας τη διάθεση να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων σε συνεργασία και με τα συναρμόδια υπουργεία. Πρόκειται, εξάλλου, για ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την υποχρέωση των εργαζομένων του κλάδου να υποστηρίζουν την 24ωρη λειτουργία της ΔΕΗ, να ανταποκρίνονται σε έκτακτες περιπτώσεις οποιαδήποτε στιγμή και να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλη την Επικράτεια.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας των Επιτροπών Κρίσης Εργατικών Ατυχημάτων, θέμα για το οποίο θα υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες βελτιώσεων.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο