Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Δ. Βίτσας: Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ με συνεχώς διευρυνόμενη κοινωνική και κομματική βάση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ με συνεχώς διευρυνόμενη κοινωνική και κομματική βάση

Μέχρι αύριο το απόγευμα να πάνε στην Επιτροπή Προγράμματος συγκεκριμένες προτάσεις επί του προγράμματος, ακόμα και αλλαγές, ώστε να συμπυκνωθεί το κείμενο που θα αποτελέσει το κυβερνητικό πρόγραμμα,  πρότεινε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.    

Είπε ότι κλείνοντας τη σημερινή διαδικασία, πρέπει να ξεκινήσει δουλειά, ώστε να είναι πλήρως οργανωμένα έως την Τρίτη ή Τετάρτη τα θέματα που αφορούν στα εκλογικά κέντρα, την οργάνωση, τον σχεδιασμό περιοδειών, εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων. Σημείωσε ότι «αναμένουμε προτάσεις» για τις λίστες από τις νομαρχιακές επιτροπές ώστε να υπάρχει διεύρυνση στα ψηφοδέλτια και μια συμπαγής ΚΟ.

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο αντίπαλο και αυτός είναι το σύστημα και τα πολιτικά κόμματα που «έφεραν δεκάδες χρόνια τώρα και τα τελευταία 5 χρόνια σε αυτή την κατάσταση στον τόπο». «Εκεί είναι η μάχη μας και αυτούς πρέπει να αντιμετωπίσουμε άρα μην μπλέκουμε σε εύκολες  για την αριστερά συζητήσεις», τόνισε.   

«Πρέπει», είπε, «να σταματήσουμε να απολογούμαστε σε αυτή την ιστορική φάση γιατί κάνουμε κάτι ‘συστημικά απαγορευμένο'», είπε για να εξηγήσει ότι έως τις 25 Γενάρη  επιτρεπόταν η δεξιά να κυβερνά και η αριστερά να αντιστέκεται» και πως όμως από εκεί και έπειτα «εμείς είπαμε θα αναλάβουμε την ευθύνη μαζί με τον λαό και για τον λαό». «Αυτό», είπε, «το θεωρούν απαγορευμένο και σε επίπεδο Ελλάδας και Ευρώπης και παγκοσμίως», για να υπογραμμίσει  ότι το ερώτημα που είναι αν θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το «απαγορευμένο», με επιτυχίες και αποτυχίες, «πατώντας στην πραγματικότητα, που δεν είναι όπως θα θέλαμε, αλλά για να την φτιάξουμε όπως θα θέλαμε να είναι».

Σημείωσε ότι αυτά απαντώνται με το ποιος θα κυβερνήσει, για να συμπληρώσει ότι «η δική μας απάντηση είναι: ‘ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο ο αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ και με συνεχώς διευρυνόμενη την κοινωνική και την κομματική βάση του'». «Με βάση», συνέχισε, «ένα πρόγραμμα όπως αυτό έχει βασικά στοιχεία στο σχέδιο του προγράμματος, μαζί με τον λαό και αναπροσαρμόζοντάς το συνέχεια, βάζοντας ιεραρχήσεις και προτεραιότητες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL