Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Αποχώρησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ. η Ασημίνα Ξηροτύρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχώρησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ. η Ασημίνα Ξηροτύρη

Την αποχώρησή της από τη ΔΗΜ.ΑΡ. υπέβαλε και ανακοίνωσε προ ολίγου η Ασημίνα Ξηροτύρη, λόγω των πολιτικών διαφωνιών της με τη συνεργασία του κόμματος με τους «Πράσινους-Αλληλεγγύη», όπως είχε μεταδώσει από την Κυριακή η "Αυγή".

 Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να αποχωρήσει από το κόμμα, τονίζοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. έπρεπε και μπορούσε να συμβάλλει στην πραγματικότητα μιας Κυβερνώσας Αριστεράς, με το προγραμματικό οπλοστάσιο της, τα αξιόμαχα στελέχη της και την κοινοβουλευτική εμπειρία τους. «Φοβάμαι όμως ότι δεν το προσπάθησε», αναφέρει, ασκώντας ουσιαστικά κριτική. «Μετά την οριστικοποίηση της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές μ' ένα σχήμα "Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ", ομολογώ ότι δεν μπορώ να αναγνωρίσω και να παρακολουθήσω την Δημοκρατική Αριστερά και γι αυτό τον λόγο σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από το κόμμα», καταλήγει στην επιστολή αποχώρησής της  προς τον Φ. Κουβέλη.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της (ρ/σ Στο Κόκκινο) υποστήριζε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη συμμαχία με ανθρώπους που δίνουν αυτή τη μάχη» και επισήμανε ότι η ίδια, ήδη από την επόμενη ημέρα της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για τα βιώσιμα στοιχεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και πώς θα μπορούσε η ΔΗΜ.ΑΡ. να συμβάλει στην εξειδίκευσή του.

Αναλυτικά η επιστολή της Ασ. Ξηροτύρη:

«Στο διαρκές συνέδριο αναφέρθηκα εκτενώς για τον βασικό στόχο που θα έπρεπε να υπηρετεί η ΔΗΜΑΡ, την ανάγκη δηλαδή για αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών προς μια προοδευτική κατεύθυνση, για μία νέα κυβερνητική πραγματικότητα  που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, τονίζοντας  ότι αυτό απαιτούσε μία  διαρκή προσπάθεια και μία ξεκάθαρη στρατηγική για τις προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις με τις προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις.

Οι εκλογές φαίνεται να δίνουν προβάδισμα σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα κληθεί να υλοποιήσει την επιθυμία και ανάγκη του λαού για μια αριστερή διακυβέρνηση. Στη πραγματικότητα λοιπόν μίας «Κυβερνώσας Αριστεράς», η ΔΗΜΑΡ είχα την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι έπρεπε και μπορούσε να συμβάλλει με το προοδευτικό προγραμματικό της οπλοστάσιο, τα αξιόμαχα στελέχη της και την πολύτιμη κοινοβουλευτική μας εμπειρία,  συνέπεια και έργο. Φοβάμαι όμως ότι δεν το προσπάθησε.

Η θέση μου όμως παραμένει ότι στο κλίμα αβεβαιότητας και καταστροφολογίας που συντηρεί η κυβέρνηση, το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή και ότι σήμερα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την Αριστερά και την ευρύτερη συμμαχία των δυνάμεών της, και βέβαια της ΔΗΜΑΡ.

Τελικά, η σύγκλιση αυτή δεν μετουσιώθηκε προς μεγάλη μου έκπληξη και απογοήτευση σε προγραμματική συμφωνία. Παράλληλα, μετά και τις τελευταίες επιλογές του κόμματος για αυτόνομη κ.λπ. κάθοδο, κατέληξα ότι δεν μπορώ να συμβάλλω, γιατί στις δύσκολες και με οξύτατη πόλωση συνθήκες, αυτές δεν προσθέτουν δυνάμεις στον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης και ανάκαμψης της χώρας, και έτσι επέλεξα να μην βάλω υποψηφιότητα σε αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνέχεια, όμως, και μετά την οριστικοποίηση της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές μ' ένα σχήμα "Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ", ομολογώ ότι δεν μπορώ να αναγνωρίσω και να παρακολουθήσω την Δημοκρατική Αριστερά και γι αυτό τον λόγο σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από το κόμμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL