Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης: Θέλουμε μια ακριβή αλλά όχι σπάταλη ΕΡΤ

“Θέλουμε μια ακριβή ΕΡΤ, αλλά όχι σπάταλη, όχι άδικη, όχι εσωστρεφή, όχι πελατειακή και χειραγωγούμενη από κόμματα και από κράτος”, τονίζει ο Νίκος Βούτσης στο avgi.gr...

"Θέλουμε μια ακριβή ΕΡΤ, αλλά όχι σπάταλη, όχι άδικη, όχι εσωστρεφή, όχι πελατειακή και χειραγωγούμενη από κόμματα και από κράτος", τονίζει ο Νίκος Βούτσης στο avgi.gr εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν με ελάχιστα χρήματα και με συνεχείς περικοπές να φυτοζωούν τελικά εξαιρετικές εκφάνσεις της τηλεόρασης.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι η ΕΡΤ ειδικά τώρα σε καιρό κρίσης πρέπει να λειτουργήσει ως ενημερωτικός, μορφωτικός και πολιτιστικός πυλώνας και να αποτελέσει "το αντίβαρο στα ιδιωτικά κανάλια", όπως χαρακτηριστικά είπε ο Νίκος Βούτσης.
"Αυτά δεν γίνονται με λίγα λεφτά", τόνισε υπογραμμίζοντας ότι "η πολιτική που λέει λίγα λεφτά, λίγοι εργαζόμενοι είναι προφανές ότι θέλει να κάνει μεγάλο δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα και στα ιδιωτικά κανάλια και ταυτόχρονα αλλοιώνει την κατάσταση, που βρίσκεται ο κόσμος, που θέλει γερή ένεση πολιτισμού, μόρφωσης και ενημέρωσης".
Όσο για την πρόταση για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Νίκος Βούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ηθελημένη καθυστέρηση, καθώς ενώ έχει αποσταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την 12η Ιουνίου, για να κριθεί εάν η επαναλειτουργία ΕΡΤ συνιστά δημοσιονομική επιβάρυνση, δεν έχει δοθεί απάντηση στην Βουλή, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια.
"Ουσιαστικά, η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το απώτατο όριο γιατί η απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα μπορούσε να είχε έρθει μέσα σε μια μέρα", εξήγησε ο Νίκος Βούτσης.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια