Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Στην Κοζάνη σήμερα οι Δ. Βίτσας - Κ. Πουλάκης / Ο ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει την υποψηφιότητα Καρυπίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Κοζάνη σήμερα οι Δ. Βίτσας - Κ. Πουλάκης / Ο ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει την υποψηφιότητα Καρυπίδη

Το θέμα της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να επανεξετάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και έχουν να κάνουν με αναρτήσεις του Θ. Καρυπίδη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ο Θ. Καρυπίδης αρνείται, με δηλώσεις του, την οποιαδήποτε συσχέτισή του με εθνικιστικά και ρατσιστικά πολιτικά μορφώματα. Στο θέμα παρενέβη με εκτενή ανακοίνωση το Αμερικανό Εβραϊκό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας ως "αντί-σημιτικές" τις αναρτήσεις του Θ. Καρυπίδη στο Facebook. Στο πλαίσιο αυτό, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μαζί με τον Κώστα Πουλάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο για θέματα Αυτοδιοίκησης, μεταβαίνουν σήμερα Πέμπτη στην Κοζάνη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Το θέμα έχει μεταφερθεί στην Πολιτική Γραμματεία, καθώς την περασμένη Τρίτη, η Μάνια Μπαρζέφσκι και ο Πάνος Λάμπρου, μέλη της Π.Γ., είχαν ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να επανεξεταστεί η επίμαχη υποψηφιότητα, αλλά και αυτή του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοπονήσου. Ωστόσο, η συνεδρίαση ματαιώθηκε, λόγω του έκτακτου ταξιδιού του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά.

Στο θέμα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας την επανασύσταση του αριστερού του προφίλ, ύστερα από δυο δεκαετίες νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού κι ενώ συγκυβερνά με τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά. "Ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές... όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Ας μην αυτοαποκαλούνται Αριστερά, γιατί δεν είναι", σημείωσε το συγκυβερνών κόμμα, το οποίο πριν λίγους μήνες είχε δεχτεί την κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια και την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του κ. Ρουπακιώτη.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "δεν δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του". Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε, λέγοντας πως "ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως εκτεθειμένος με τις επιλογές του".

Θεόδωρος Καρυπίδης: Δεν έχω σχέση με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα

"Απαράδεκτη" χαρακτήρισε ο Θ. Καρυπίδης τη συσχέτισή του με εθνικιστικά και ρατσιστικά μορφώματα, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε με αφορμή τις αναρτήσεις του στο Facebook, αλλά και τη συνέντευξη που είχε πάρει από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:

"Η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε απ' την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των ΜΜΕ και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου.

Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη. Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ' αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της Αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις.

Η ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση. Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Δηλώνω στρατιώτης στον στόχο της ανατροπής στη Δυτική Μακεδονία. Το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα βαδίσει στον δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL