Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ύστερα από συνάντησή του με Σουλτς - Σβόμποντα / Ευ. Βενιζέλος: Ας έρθει στο ΕΣΚ η ΔΗΜ.ΑΡ. εφόσον στηρίζει το... Μνημόνιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ύστερα από συνάντησή του με Σουλτς - Σβόμποντα / Ευ. Βενιζέλος: Ας έρθει στο ΕΣΚ η ΔΗΜ.ΑΡ. εφόσον στηρίζει το... Μνημόνιο

Από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται από χθες για να συμμετάσχει ως υπουργός Εξωτερικών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε εκ νέου να πιέσει τη ΔΗΜ.ΑΡ. στο πλαίσιο της σύγκρουσής τους για τον χώρο της "Κεντροαριστεράς", προσκαλώντας τη και πάλι να συμμετάσχει στο κοινό ευρωψηφοδέλτιο εφόσον εκφράζεται από το ΕΣΚ. Από την άλλη, η ΔΗΜ.ΑΡ. εμμένει στη θέση της απόρριψης της συνεργασίας με ένα κόμμα που εκφράζει την "ασκούμενη πολιτική".

Κυρίως όμως αυτό που επιδίωκε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε με τους Μ. Σουλτς και Χ. Σβόμποντα, ήταν να "υπενθυμίσει" ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ελλάδα και ότι αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει το κόμμα του Φ. Κουβέλη, καθώς δεν στηρίζει την ασκούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης. Ως προς αυτό μάλιστα -και ενώ ο Χ. Σβόμποντα έχει δηλώσει τη στήριξη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών προς τη ΔΗΜ.ΑΡ.- οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη που μετέφεραν τα διαμειφθέντα στη συνάντηση, ανέφεραν ότι "οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν καθαρή θέση για την Ελλάδα και στηρίζουν την μόνη υπάρχουσα στρατηγική της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής που ξανακάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, με τεράστιες δυσκολίες και πολύ μεγάλο κοινωνικό πολιτικό κόστος αλλά αυτή είναι και η μόνη ασφαλής και χειροπιαστή προοπτική".

Επιπλέον, ανέφεραν ότι είναι κοινή θέση και των τριών "να επιδιωχθεί στην Ελλάδα η συσπείρωση και η κάθοδος σε ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων των δυνάμεων -κομμάτων, κινήσεων και προσώπων- που εκφράζονται από την πρόταση του ΕΣΚ και την υποψηφιότητα του Μ. Σουλτς". Ανέφεραν επίσης ότι συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ενιαία συνδιάσκεψη που έχει προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος για τις ευρωεκλογές "χωρίς κανένα αποκλεισμό, έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες" και ότι "η πρόσκληση έχει πάντα ως αποδέκτη και τη ΔΗΜ.ΑΡ.". Σημείωναν όμως πως "είναι σαφές ότι οι δυνάμεις που εκφράζονται στην Ελλάδα από το ΕΣΚ πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL