Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Affaritaliani: Αλ. Τσίπρας: Ο Έλληνας πολιτικός που μάγεψε την ιταλική αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Affaritaliani: Αλ. Τσίπρας: Ο Έλληνας πολιτικός που μάγεψε την ιταλική αριστερά

"Είναι το πρόσωπο της "πραγματικής" αριστεράς και του αγώνα εναντίον της λιτότητας, Τσίπρας, χαρισματικός Έλληνας πολιτικός υποψήφιος για την Επιτροπή της ΕΕ, μάγεψε την ιταλική αριστερά, από την Αριστερά Οικολογία Ελευθερία έως την Επανίδρυση", υπογραμμίζει η Λορένα Κότζα στο γνωστό ιταλικό πολιτικό περιοδικό Affari Italiani, που παρουσιάζει το προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

¨Σε εθνικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια, ο Τσίπρας κατάφερε δύο μεγάλες νίκες. Η πρώτη είναι που κατάφερε να συγκεντρώσει μια μυριάδα κομμάτων και κομματάκια της ελληνικής αριστεράς σε ένα κίνημα, που, παρόλο που αποτελείται από διάφορες τάσεις, αποδέχθηκε ένα κοινό πρόγραμμα και εμφανίζεται συμπαγές τη στιγμή της ψήφου. Η δεύτερη είναι ότι κατάφερε να φέρει το συνασπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ηγείται από το 2008, να κατακτήσει την αξιοσέβαστη δεύτερο θέση στις εκλογές του 2012... Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ο συνασπισμός θα μπορούσε να φθάσει το 32% και να ξεπεράσει τη Νέα Δημοκρατία", τονίζει η δημοσιογράφος περιγράφοντας το ΣΥΡΙΖΑ.

"Η χαρισματική μορφή του Τσίπρα, που στην Ελλάδα κατάφερε να ενώσει πολιτικές δυνάμεις που γενικά έχουν μικρή τάση σε συμφωνίες και συνασπισμού, δημιούργησε μια μεγάλη επιτυχία και στην Ιταλία. Η πρόταση για ένα ψηφοδέλτιο των πολιτών για τις ευρωεκλογές, που θα οδηγείται από το Τσίπρα, ξεκίνησε από μια ομάδα γνωστών διανοούμενων, μεταξύ των οποίων Μπάρμπαρα Σπινέλι, Αντρέα Καμιλέρι, Λουτσιάνο Γακλίνο, Πάολο Φλόρες ντ'άΑρκάις, Μάρκο Βερέλι και Γκουίντο Βιάλε. Ο Έλληνας πολιτικός έχει κατακτήσει ως τώρα και τη στήριξη της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, τμήματος του Δημοκρατικού Κόμματος και της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας", συνεχίζει σε άλλο σημείο η Λ. Κότζα.

"Ο ελληνικός αντι-Ρέντσι, ο πολιτικός που είναι αλλεργικός στις γραβάτες, με ένα γιο που λέγεται Ερνέστο προς τιμή του Τσε, εχθρός νούμερο ένα των ευρωπαϊκών τραπεζών: είναι βροχή οι ιστορίες και τ αναέκδοτα για τον Τσίπρα. Πέρα όμως από την επιτυχία της εκστρατείας του αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας πολιτικός θα συνεχίζει να κάνει να μιλάνε για αυτόν τους επόμενους μήνες", καταλήγει το άρθρο της Λορένα Κότζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL