Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ε. Μπαλιμπάρ στο "Μανιφέστο": Ο Τσίπρας σύμβολο αλλαγής στην Ευρώπη

O Ετιέν Μπαλιμπάρ στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το "ψηφοδέλτιο Τσϊπρα" στην Ιταλία, όπως φαίνεται από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Μανιφέστο".

O Ετιέν Μπαλιμπάρ στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το "ψηφοδέλτιο Τσϊπρα" στην Ιταλία, όπως φαίνεται από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Μανιφέστο".

Σύμφωνα με το Γάλλο φιλόσοφο:

"H υποψηφιότητα του Τσίπρα αποτελεί ένα τρόπο για να ασκήσουμε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να είμαστε αντιευρωπαίοι. Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις, δεν θα εκλεγεί στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά συμβολικά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα όνομα γύρω από το οποίο οι πολιτικές δυνάμεις και η στήριξη να ενωθούν σε όλη την Ευρώπη για να εκφράσουν την ανάγκη για μια πραγματική εναλλακτική λύση στη σημερινή πολιτική, που περιλαμβάνει την πρόταση να επαναθεμελιώσουμε την Ευρώπη σε νέες δημοκρατικές και κοινωνικές βάσεις. Μου φαίνεται ότι ο Τσίπρας μπορεί να είναι ένας καλός εκπρόσωπος, πρέπει να πάρουμε το μάθημα από την ελληνική κρίση και την καταστροφή της χώρα από την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με νεοφιλελεύθερες πολιτικές".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο αυριανό φύλλο της "Αυγής".

 

Δείτε όλα τα σχόλια