Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Γλέζος: Μπορεί να συγκυβερνήσει το ζενίθ και το ναδίρ;

φωτό αρχείου

«Δηλαδή θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, την πολιτική να αρπάζει από τον λαό και να σώζει τις τράπεζες;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση για τον ΑΔΜΗΕ, σχολιάζοντας τις φήμες περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

«Η πρόταση που μας γίνεται για συγκυβέρνηση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πια την δύναμη, την έχει χάσει και γι' αυτό ζητά να συγκυβερνήσουμε» τόνισε ο Μ. Γλέζος σχολιάζοντας τα σενάρια «μεγάλου συνασπισμού» που διακινούνται. Ο Μ. Γλέζος αναρωτήθηκε αν μπορεί «να συγκυβερνήσει το ζενίθ με τον ναδίρ;» και συνέχισε θέτοντας το ερώτημα «δηλαδή θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, την πολιτική να αρπάζει από τον λαό και να σώζει τις τράπεζες;» Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «αν σκέφτεται να τα εγκαταλείψει όλα αυτά η κυβέρνηση, να εγκαταλείψει την πολιτική της, δεν πιστεύω αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».

Ο Μ. Γλέζος υπογράμμισε σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ότι «πρέπει να τονιστεί σε εκείνους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα δίκτυα μεταφοράς ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει χάσει την δεδηλωμένη». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση στηρίζεται νομοτυπικά στο γεγονός ότι έχει κλέψει έδρες από τα άλλα κόμματα με το καλπονοθευτικό σύστημα» συμπληρώνοντας ότι «αν αφαιρέσουμε τις 50 έδρες, την έχει χάσει την δεδηλωμένη». Ο Μ. Γλέζος παρατήρησε ότι «αμέσως μόλις πάρει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την εμπιστοσύνη του λαού θα καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση» και απευθύνθηκε στα έδρανα της συγκυβέρνησης ρωτώντας «γιατί σας προκαλεί εντύπωση, πάντα η αντιπολίτευση όταν διαφωνούσε με την κυριαρχούσα μάλιστα κυβέρνηση δεν έλεγε ότι όταν θα πάρουμε την εξουσία θα καταργήσουμε αυτόν τον νόμο;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «αν η χώρα θέλει να απεξαρτηθεί οικονομικά από τους ξένους, πρέπει να βασιστεί στην αγροτική οικονομία και την βαριά βιομηχανία, κι αυτή χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα». Στην συνέχεια, ο Μ. Γλέζος υπογράμμισε ότι «από τις πέντε πηγές ενέργειας οι τέσσερεις βρίσκονται στην Ελλάδα, με το νερό, τον ήλιο, τον άνεμο και την γεωθερμία». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «κάθε μία από αυτές τις πηγές ενέργειας μπορεί να καλύψει από μόνη της τις 54 τεραοβατώρες που χρησιμοποιούμε στην χώρα μας».

Καταλήγοντας ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι «το χρήμα από μόνο του δεν παράγει αξίες, αξίες παράγουν οι εργαζόμενοι» και πρόσθεσε ότι «το χρήμα αντιπροσωπεύει αξίες, αν οι εργαζόμενοι δεν δουλέψουν δεν έχουμε καθόλου παραγωγή αγαθών».

Κ. Π.

 

Η ομιλία Γλέζου στη Βουλή από το κανάλι της Αυγής στο Youtube

Δείτε όλα τα σχόλια