Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Συνέδριο Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας (Ιταλία): Ο Φ. Μούσι με τον Τσίπρα για μια άλλη Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνέδριο Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας (Ιταλία): Ο Φ. Μούσι με τον Τσίπρα για μια άλλη Ευρώπη

Του Αργύρη Παναγόπουλου - Ανταπόκριση από Ιταλία 

«Ο Τσίπρας είναι ένα απολύτως ενδιαφέρον άτομο και εμείς έχουμε καθυστερήσει, έπρεπε να είχαμε πάρει από καιρό την πρωτοβουλία για ένα ψηφοδέλτιο της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε από το βήμα του συνεδρίου της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας ο Φάμπιο Μούσι, ζητώντας από το κόμμα να συμμετέχει στη στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η τοποθέτηση του  Φ. Μούσι, που προέρχεται από το Ιταλικό ΚΚ και ήταν υπουργός Παιδείας, κατέστησε σαφές ότι το θέμα της υποψηφιότητας του Αλ. Τσίπρα θα οδηγήσει σε ανοικτή αντιπαράθεση μεγάλα τμήματα του κόμματος με τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του, το Νίκι Βέντολα, ο οποίος χθες τοποθέτησε την Αριστερά Οικολογία Ελευθερία στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και την κεντροαριστερά.

Ο Βέντολα και όσοι υποστηρίζουν την τοποθέτηση της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, όπως ο Τζενάρο Μιλιόρε, κινδυνεύουν να απομονωθούν από τη βάση, δεδομένου ότι από το πρωί η τεράστια πλειοψηφία των συνέδρων που πήρε τον λόγο τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας τόνισαν στην «Αυγή» ότι πιθανώς θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο εσωτερικό του κόμματος για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, όπου η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία.

Από την πλευρά του το περιβάλλον του Βέντολα προσπαθεί να αποφύγει μια τόσο κάθε αντιπαράθεση. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στο συνέδριο πρόταση εντολής στη νέα ηγεσία που θα εκλεγεί για τη συμμετοχή του κόμματος στο «ψηφοδέλτιο Τσίπρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL