Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
"Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" Ν.Δ. - Ανεξαρτήτων Ελλήνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" Ν.Δ. - Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Ασυνήθιστη οξύτητα επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στη Ν.Δ. και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τον Πάνο Καμμένο να μιλά για "νεοφασίστες" στο Μαξίμου.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για τις άρσεις ασυλιών, ανάμεσα στις οποίες ήταν εκείνη του βουλευτή της Ν.Δ. Αργύρη Ντινόπουλου, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, επειδή ο πρώτος στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA χαρακτήρισε τον δεύτερο ως "εκ των πρωτεργατών και σε θεωρητικό επίπεδο του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου".

Ο Ν. Μαριάς είπε ότι ήταν στο "πατριωτικό, κοινωνικό" ΠΑΣΟΚ και δεν είχε σχέση με το "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ. "Μας μηνύει γιατί τον είπαμε πασόκο την περίοδο που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ", απάντησε ο Αργ. Ντινόπουλος. "Μετέτρεψε τα πολιτικά επιχειρήματα σε ποινικά αδικήματα. Επιτομή δικτατορικών καθεστώτων είναι αυτά που κάνει", είπε και επιτέθηκε στον Ν. Μαριά: "είστε μετρ της κωλοτούμπας. Στις προσεχείς εκλογές, όταν θα σας πω ότι ανήκατε στο κόμμα του Καμμένου, δεν ξέρω αν θα είναι δικό μου πλημμέλημα ή δικό σας κακούργημα".

Ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε ότι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα και ότι ο Π. Καμμένος ζήτησε το λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής. "Στη βιομηχανία μηνύσεων για πολιτικές δηλώσεις έχουν προχωρήσει οι νεοφασίστες που μάζεψε ο Αντ. Σαμαράς στο κόμμα της Ν.Δ.", απάντησε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε ότι "οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κι έγιναν βουλευτές έρχονται τώρα εδώ να συκοφαντήσουν". "Ζητείται η άρση της ασυλίας μου για δηλώσεις που έκανα σε ιδιωτική συζήτηση για τον Χρ. Πάχτα, όταν ο αρχηγός σας, ο Aντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του προέτρεψε τους βουλευτές να ρίξουν χειροβομβίδες στα καφενεία", τόνισε.

"Το μόνο που δεν κάνει η Ν.Δ. είναι να έχει στους κόλπους της νεοφασισμό", απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι "ένωσαν την ψήφο τους με τη Χρυσή Αυγή στην ίδια κάλπη".

Ένταση υπήρξε και όταν ο Βασίλης Καπερνάρος, που κατηγορείται για φορολογική υπόθεση, κατηγόρησε τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι απέκρυψε από τους βουλευτές στοιχεία που τον αθωώνουν. Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης παραδέχθηκε ότι δεν έδωσε τα στοιχεία, διότι η επιτροπή δεν κρίνει επί της ουσίας…

Μέσα στην αναταραχή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Θύμιος Καρανάσιος διαμαρτυρήθηκε. "Καταλαβαίνω ότι βιάζεσαι. Ήρθες να ψηφίσεις, να πάρεις το μεροκάματο και να φύγεις" του είπε ο Ν. Μαριάς.

Μ. Γλέζος: Νόμον μη επιτήδειον θείναι

Τελικά ήρθη η ασυλία μόνο του Β. Καπερνάρου. Δεν ήρθησαν οι ασυλίες του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και του Αργ. Ντινόπουλου.

Ο Μανώλης Γλέζος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, δηλώνοντας την αντίθεση του στη διαδικασία, αλλά και στο ότι για αυτά τα θέματα θα έπρεπε να αποφασίζει η Δικαιοσύνη. Όταν εκλήθη να ψηφίσει από τον υπεύθυνο επί των ψηφοφοριών βουλευτή της Ν.Δ. Ιορδάνη Τζαμτζή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασε στην κάλπη και απάντησε: "Νόμον μη επιτήδειον θείναι" ("όταν ο νόμος είναι ασύμφορος τον προσβάλλω").

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL