Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡ. ΞΗΡΟΥ / "Σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες" της κυβέρνησης βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡ. ΞΗΡΟΥ / "Σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες" της κυβέρνησης βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Αντί η Ν.Δ. να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χρ. Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική 'ολιγωρία'" επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Τις "σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες" της κυβέρνησης -με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στη συνέχεια- αναφορικά με τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την καταγγέλλει επιπλέον για προσπάθεια αξιοποίησης της υπόθεσης. "Δεν μπορεί να κάνουν τους τιμητές εκείνοι που τον άφησαν να φύγει", σημείωναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι νωπή άλλωστε η κόντρα των υπουργών Δένδια και Αθανασίου για το ποιος φταίει περισσότερο...

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το γραφείο Τύπου επισημαίνει: "Αντί η Ν.Δ. να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χρ. Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική 'ολιγωρία'. Κυρίως, χρειάζεται να απαντήσει στο κατά πόσο η αντιμετώπιση του Χρ. Ξηρού ως κρατουμένου, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, διέφερε από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του. Αντ' αυτού το κυβερνητικό κόμμα επιλέγει τον δρόμο της μαύρης προπαγάνδας και της έμμεσης αξιοποίησης της υπόθεσης της 17Ν σε ένα ρεσιτάλ πλήρους πολιτικής ανευθυνότητας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και αφήνει εντελώς έκθετο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά".

Την ίδια στιγμή, ομαδικά πυρά κατά της Ν.Δ. εξαπέλυαν τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Επί της κυβερνήσεώς σας έφυγε ο Ξηρός, δεν τον αφήσαμε εμείς. Μην χρεώνετε σε εμάς αυτά για τα οποία εσείς είστε υπεύθυνοι", απάντησε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης στις συνήθεις, πλην όμως άστοχες, επιθέσεις της εκπροσώπου της Ν.Δ. Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης (από τη συχνότητα του Real FM) προειδοποίησε: "Κάποιοι στη Ν.Δ., μετά την προτροπή του κ. Σαμαρά να πάρουν χειροβομβίδες, να πάνε στα καφενεία και να τις πετούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούν τυχοδιωκτικά θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία ή με το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών ως εργαλεία για μικροπολιτική και μικροκομματική αντιπαράθεση. Δεν τσιμπάμε και δεν θα τους ακολουθήσουμε".

Στο ίδιο κλίμα και ο βουλευτής - υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης επεσήμανε: "Όσον αφορά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, την αποκλειστική πολιτική ευθύνη την έχει η σημερινή κυβέρνηση και, ειδικότερα, τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτό και όχι να προσπαθούν να κάνουν επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς και να εμπλέκουν τον ΣΥΡΙΖΑ".

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε: "Δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να μην καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις πράξεις της 17Ν και της τρομοκρατίας γενικά".

Έκκληση προς τα κόμματα

Από την πλευρά του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς απηύθυνε έκκληση -μέσω της συχνότητας του Real FM- "προς όλα τα κόμματα να αφήσουμε το θέμα της τρομοκρατίας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης. Όσοι αυτόκλητα θεωρούν ότι μπορούν να αφαιρούν ζωές και να βάζουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία και την ομαλότητα, τη στιγμή που διαμορφώνεται ένα κλίμα πολιτικής αλλαγής, έχουν τόση εμπιστοσύνη στον λαό όση έχουν οι πιο σκοτεινοί μηχανισμοί που έχει γνωρίσει ποτέ η πατρίδα μας".

Στον αντίποδα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου συνέχισε τις εμπρηστικές παρεμβάσεις της: "Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα από το να υιοθετήσουν απολύτως τις γελοιότητες του αρχηγού των δολοφόνων της 17Ν, Γιωτόπουλου. Το ερώτημα είναι πλέον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Ο Γιωτόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο; Όσο για την ταύτιση των απόψεών τους, αρκεί, απλώς, κάποιος να αντιπαραβάλει τις δηλώσεις τους".

Ανταπαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απένειμε συγχαρητήρια στη Ν.Δ. "για τη νέα της συνταρακτική 'αποκάλυψη' και το νέο δείγμα πολιτικής σοβαρότητας που έχει να επιδείξει προς τον ελληνικό λαό. Για τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τη φυγή του Χ. Ξηρού έχει κάποια άποψη ή να περιμένουμε την απάντηση του ίδιου του X. Ξηρού;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL