Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Διχασμένη η Βουλή για την αποζημίωση των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διχασμένη η Βουλή για την αποζημίωση των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι. Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής επιφυλάχθηκε για να αποφασίσει, καθώς μόλις χθες ενημερώθηκε για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή οφείλει να περικόψει την αποζημίωση βουλευτή ο οποίος απουσιάζει αδικαιολόγητα για πάνω από 5 συνεδριάσεις τον μήνα.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία (με 31 έναντι 21) ότι η προφυλάκιση δεν αποτελεί λόγο ανωτέρας βίας που εμποδίζει την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παρουσίασε εισήγηση στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ όλα τα κόμματα επιφυλάχθηκαν. Όμως από τη συζήτηση διεφάνη ότι μόνο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά επιδιώκουν την περικοπή της αποζημίωσης. Αντίθετα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρουσιάζουν ενστάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι τα νομικά επιχειρήματα δεν είναι επαρκή και ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί και με πολιτικά κριτήρια. Ζήτησε να μείνει ανοιχτό το θέμα και πρότεινε να ερωτηθούν οι υπηρεσίες της Βουλής αν υπάρχει άλλος τρόπος να αποφασιστεί περιστολή καταβολής του μισθού και να ξανασυζητηθεί το ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL