Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σκουρλέτης για ΤΤ: Μείζον σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις

Η υπόθεση του ΤΤ «συνιστά ένα μείζον τραπεζικό σκάνδαλο με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις. Αποτελεί δε, μια μόνο πλευρά ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής στον ευρύτερο τραπεζικό χώρο» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος θέτει τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα

Σειρά ερωτημάτων με επίκεντρο την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θέτει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με σημερινή δήλωσή του επισημαίνοντας ότι η υπόθεση αυτή «συνιστά ένα μείζον τραπεζικό σκάνδαλο με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις» και ότι «αποτελεί δε μια μόνο πλευρά ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής στον ευρύτερο τραπεζικό χώρο» .

Τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Σκουρλέτης είναι:

1. Ήταν το ΤΤ μια μεμονωμένη περίπτωση ή ανάλογες πρακτικές συναντούνται και σε άλλες τράπεζες;

2. Υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων με ανορθόδοξα κριτήρια και πολιτική κάλυψη;

3. Έχει ευθύνες η Τράπεζα της Ελλάδας ως εποπτεύων τραπεζικό ίδρυμα;

4. Αποτελεί πράξη συγκάλυψης η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επικεφαλής του ΤΧΣ, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκεται στην υπόθεση;

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της και προσθέτει ότι η ελληνική κοινωνία ζητάει απαντήσεις, καθώς «οι ανακεφαλοποιημένες τράπεζες με τα χρήματα του ελληνικού λαού δεν ανήκουν σε αποτυχημένες διοικήσεις αλλά αποτελούν κοινωνική περιουσία».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις