Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
"Τα άκουσε" στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γερμανός Υπ.Εξ. / Ν. Βούτσης: Οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα, κ. Σταϊνμάγερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τα άκουσε" στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γερμανός Υπ.Εξ. / Ν. Βούτσης: Οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα, κ. Σταϊνμάγερ

Αυτά που δεν είπε η κυβέρνηση κατά την ανάληψη της προεδρίας, τα είπε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας του Κοινοβουλίου. Ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την διαφωνία του ελληνικού λαού σε μεταρρυθμίσεις που, όπως είπε, "μυρίζουν αίμα", ενώ έθεσε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί διαγραφή μεγάλου μέρους του επαχθούς χρέους, το οποίο προέρχεται από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν υπάρξει μέσω συναλλαγών και μιζών από πολλές χώρες και από τη δική σας", τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε ακόμη στην τραγική κοινωνική πραγματικότητα και στο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής, λέγοντας εμφατικά: "Είναι παράλογο να συνεχίζεται η ίδια λάθος συνταγή, με νέες μεταρρυθμίσεις που μυρίζουν αίμα". Επίσης ο Ν. Βούτσης τόνισε στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος να έχει συνάντηση μαζί του στο μέλλον.

Δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα αν διαγράψει τον δρόμο που ακολουθεί και πάει πίσω στον δρόμο του δανεισμού, εκτίμησε ο Β. Φ. Στάινμαϊερ, παροτρύνοντας στην ίδια πολιτική. "Αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε τον δρόμο αυτό και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δρέψετε τους καρπούς", είπε και πρόσθεσε: "Να συνεχίσετε αυτό τον δρόμο και να πάτε μέχρι τέλους για να φτάσετε στην ανάπτυξη". "Οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες" ήταν η άποψη του Γερμανού υπουργού.

Μετά από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκαν βουλευτές της Ν.Δ. να κάνουν κριτική στη γερμανική πολιτική. Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως άλλο είναι "οι διαρθρωτικές αλλαγές και άλλο η λιτότητα. Ο λαός δεν μπορεί να δώσει νέα μέτρα", ενώ σε ανάλογο κλίμα επεχείρησε να μιλήσει και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL