Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στις Βρυξέλλες με παχυλή αποζημίωση / Οι γυναίκες της Βουλής στην ελληνική προεδρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στις Βρυξέλλες με παχυλή αποζημίωση / Οι γυναίκες της Βουλής στην ελληνική προεδρία

Δύο γυναίκες, οι Ελένη Ζερβού και η Δέσποινα Φώλα, με διαδρομή από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αντίστοιχα, βρέθηκαν στα γραφεία της ελληνικής Βουλής στις Βρυξέλλες και ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας την ελληνική προεδρία σε ό,τι αφορά το Κοινοβούλιο. Και οι δύο λαμβάνουν μισθό πολλαπλάσιο από τους συναδέλφους τους στη Βουλή, ενώ η παρουσία τους στις Βρυξέλλες θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη της προεδρίας...

Η Δ. Φώλα αποσπάσθηκε για τρία χρόνια στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. τον Μάιο του 2013, άρα δεν αποσπάσθηκε μόνο για την προεδρία. Θα λαμβάνει από τη Βουλή ως αποζημίωση αλλοδαπής (σ.σ.: δηλαδή επιπλέον του κανονικού μισθού της) το 60% της αποζημίωσης υπηρεσίας αλλοδαπής που λαμβάνει ο πρέσβης στο Βέλγιο (περίπου 4.000 ευρώ).

Η Δ. Φώλα ήταν μεταξύ εκείνων που τον Απρίλιο του 2010 είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν μονιμοποιηθεί στη Βουλή με ελάχιστο χρόνο προϋπηρεσίας (ήταν έως τότε μετακλητή στη κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.). Συγκεκριμένα, είχε υπηρετήσει "0 έτη, 6 μήνες και 1 ημέρα"! Δηλαδή, μέσα σε τρία χρόνια, από μετακλητή υπάλληλος της Ν.Δ., βρέθηκε στις Βρυξέλλες με παχυλό μισθό και αποζημίωση…

Η Ελ. Ζερβού είναι παλαιά γνώριμος των Βρυξελλών, καθώς υπηρετεί συνεχώς από το 2010 στο Γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Νωρίτερα ήταν συνεργάτης του Χρήστου Παπουτσή, υπηρετούσε ως μετακλητή υπάλληλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και μονιμοποιήθηκε με τη ρύθμιση Σιούφα. Πριν εργαζόταν σε σχολείο της Βούλας, διαθέτει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας και έχει 25 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο.

Τον Αύγουστο ανανεώθηκε για άλλο έναν χρόνο (μέχρι τον Ιούλιο του 2014) η απόσπασή της στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. Θα λαμβάνει από τη Βουλή ως αποζημίωση αλλοδαπής (σ.σ.: δηλαδή επιπλέον του κανονικού μισθού της) το 65% του μισθού του πρέσβη στο Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της Ελ. Ζερβού ήρθε στην επικαιρότητα προ έτους, όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε αποζημίωση περίπου 8.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, λάμβανε το 75% του επιδόματος που λαμβάνει ο πρέσβης στις Βρυξέλλες, δηλαδή 4.493,28 ευρώ. Πάνω σε αυτό το ποσό φέρεται να λαμβάνει 20% επίδομα κατοικίας και επιδόματα τέκνων (έχει 3 παιδιά). Για κάθε παιδί μέχρι 6 ετών παίρνει προσαύξηση 8%, για κάθε παιδί 7-12 ετών προσαύξηση 12% και για κάθε παιδί 13-18 προσαύξηση 16%. Παράλληλα, έπαιρνε και επίδομα προϊσταμένης 250 ευρώ, καθώς είναι ο βαθμός που έχει στη Βουλή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL