Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Η Ν.Δ. ξεπέρασε τον... εαυτό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. ξεπέρασε τον... εαυτό της

Π. Σκουρλέτης: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σ. Ξηρό δεν βρίσκεται εκτός ορίων του νομικού πολιτισμού μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας

Ως το "πρώτο ανέκδοτο της χρονιάς" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα που εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει(!) ο ΣΥΡΙΖΑ τον παγκοσμίου φήμης Ιταλό φιλόσοφο Τόνι Νέγκρι ως... "τρομοκράτη". Αφορμή στον νέο κύκλο επινόησης "τρομοκρατικών φαντασμάτων", συνήθεια στην οποία επιδίδεται με ιδιαίτερη συχνότητα το κυβερνών κόμμα, στάθηκε τούτη τη φορά το άρθρο των Τ. Νέγκρι και Σ. Μεζάντρα που δημοσίευσε η "Αυγή" την περασμένη Τρίτη, στο οποίο αναδεικνύεται η σημασία της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Κομισιόν. Η Ν.Δ., λοιπόν, μην μπορώντας να κρύψει τον πανικό της, ο οποίος έχει εκδηλωθεί πολλές φορές άλλωστε από το χρονικό σημείο που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα και ενόψει της διαφαινόμενης συντριβής της στις ευρωεκλογές, όχι μόνο ανακάλυψε τρομοκράτες, αλλά καταπάτησε κάθε έννοια νομικού δικαίου, προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεροτυπίας.

Ξεπερνώντας κάθε έννοια γελοιότητας λοιπόν, η Ν.Δ. ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ "την έμπρακτη καταδίκη τόσο του Αντόνιο Νέγκρι όσο και των στελεχών του κόμματός του και της 'Αυγής', που σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζονται τρομοκράτες". "Συστήνοντας" τον Τ. Νέγκρι, σημείωσε πως είχε καταδικαστεί "σε 30 χρόνια φυλάκιση από την Ιταλική Δικαιοσύνη (που μετατράπηκαν σε 13) για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία".

Στην απέλπιδα προσπάθειά της να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την "17 Νοέμβρη", η Ν.Δ. αμφισβήτησε σημαντικές πλευρές του ισχύοντος νομικού δικαίου. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να ζητήσει τον λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ αμφισβήτησε το δικαίωμα στις άδειες που έχουν οι φυλακισμένοι της "17 Νοέμβρη", όπως όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι, επικαλούμενη μάλιστα σχετικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει η "Αυγή", αναφορικά με το αίτημα του Σάββα Ξηρού για διακοπή της έκτισης της ποινής του για λόγους υγείας, και το αίτημα χορήγησης αδειών στους Αλ. Γιωτόπουλο και Δ. Κουφοντίνα: "Ίσως γι' αυτό δεν ψέλλισε λέξη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση του δολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού. Πώς να το κάνει άλλωστε, όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2013, πάλι μέσω του επίσημου Οργάνου του, της 'Αυγής', ζητούσε την χορήγηση αδείας εξόδου από την φυλακή για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Δεν του βγήκε η αποφυλάκισή τους, αλλά, όπως αποκαλύπτει η σιωπή των στελεχών του, ικανοποιήθηκε μερικώς με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού".

Κυριάκος Γεροντόπουλος: Εσείς οι ίδιοι πρέπει να κάψετε την "Αυγή"!

Με μια πρωτοφανή προτροπή, που θύμισε πολύ σκοτεινές στιγμές από την περίοδο του Μεσοπολέμου, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Γεροντόπουλος κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάψουν την εφημερίδα «Αυγή». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ, μετά την ανακοίνωση της Ν.Δ. περί «τρομοκρατίας», ο κ. Γεροντόπουλος, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, τόνισε πως "δεν είναι εφημερίδα αυτή", αναφερόμενος στην "Αυγή", και συμπλήρωσε "εσείς οι ίδιοι πρέπει να την κάψετε".

Πάνος Σκουρλέτης: Η Ν.Δ. στερείται πολιτικής σοβαρότητας

//www.youtube.com/embed/35Sb08Yjuis?rel=0

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρενέβη στην εκπομπή μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, και τόνισε πως το κυβερνών κόμμα στερείται σοβαρότητας: "Εκεί που εξαντλείται και τελειώνει η σοβαρότητα, αρχίζει ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια ανακοίνωση η οποία ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής σοβαρότητας. Αφού βγάζει, αυτή η ανακοίνωση σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ φιλο-τρομοκράτη, υπερασπιστή της τρομοκρατίας, πηγαίνει στη γειτονική Ιταλία και περίπου εισηγείται να ξαναβάλουν στη φυλακή τον Τόνι Νέγκρι".

Απαντώντας (Real fm) στις αιτιάσεις της Ν.Δ. για το δημοσίευμα στην "Αυγή" σχετικά με το αίτημα του Σ. Ξηρού, το οποίο σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας του, ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως "είχε υπάρξει ένας σχολιασμός γύρω από το αίτημα του Σάββα Ξηρού να διακοπεί για λόγους υγείας, νομίζω ότι έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη, να διακοπεί η ποινή του επί τρίμηνο, ήδη του έδωσε ο εισαγγελέας ένα μήνα και ήδη βρίσκεται στο νοσοκομείο". Και πρόσθεσε: "Αυτό ξέρω επίσημα ότι είχαμε βγάλει ως κόμμα. Και το οποίο νομίζω ότι δεν απέχει από την πρακτική του νομικού πολιτισμού στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας".

Η συνέχεια του νεοδημοκρατικού παραληρήματος

Απαντώντας στον Πάνο Σκουρλέτη, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Άννα Ασημακοπούλου, έφτασε στο σημείο να ζητήσει μέχρι και την παραίτηση των αρχισυντακτών της "Αυγής"(!), ενώ προέβη για μια ακόμα φορά στην αμφισβήτηση του πάγιου δικαιώματος που προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή του δικαιώματος που έχουν όλοι οι κατηγορούμενοι στα δικαστήρια για υπεράσπιση και δίκαιη δίκη. Η κ. Ασημακοπούλου, λοιπόν, με περισσή αμετροέπεια, ζήτησε τα παρακάτω: "Να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν. Να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούν 'πολιτικούς κρατούμενους' τους δολοφόνους της 17Ν. Να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την 'απελευθέρωση' Κουφοντίνα και Γιωτόπουλου. Να ξηλώσει το διευθυντικό επιτελείο της 'Αυγής' που επιμόνως χαρακτηρίζει ως 'πολιτικούς κρατούμενους' τους Κουφοντίνα και Γιωτόπουλο, ζητώντας την 'προσωρινή έξοδό' τους από τη φυλακή. Να αποκηρύξει τη στήριξη του Αντόνιο Νέγκρι που έχει καταδικαστεί από την ιταλική Δικαιοσύνη για υποκίνηση ένοπλης βίας".

Η Ν.Δ. βλάπτει τη χώρα

Οι απόψεις που εκφράζει η Ν.Δ. βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, τόνισαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε το κόμμα του κ. Σαμαρά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Επεσήμαναν μάλιστα πως η πρακτική αυτή αμφισβητεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη δημοσιογραφική ενημέρωση, σκοπίμως συγχέοντας, στην περίπτωση της "Αυγής", την ειδησεογραφία με τη διατύπωση πολιτικών απόψεων. Την ίδια στιγμή, επεσήμαναν, η Ν.Δ. δήλωσε την παντελή της άγνοια για την παγκόσμια διανόηση, όταν αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο τον Αντόνιο Νέγκρι, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σύγχρονους πολιτικούς φιλοσόφους. Αυτά μπορεί να είναι ψιλά γράμματα για τη Ν.Δ., αλλά σίγουρα δεν τιμούν την ίδια τη χώρα, όταν αυτό το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση, σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι.

Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους πολίτες της, η σημερινή κυβέρνηση είναι απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία, τόνισαν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας πως η κυριαρχία των ακροδεξιών κέντρων που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι τέτοια που έχει καταστήσει το κόμμα όμηρο σε απόψεις όπως η "θεωρία των δύο άκρων". Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισαν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση κατρακυλά και στα τελευταία σκαλοπάτια σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

Ίσες αποστάσεις από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ

Απέφυγε την ταύτιση με τη Ν.Δ. το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ, στο σχόλιό του για την αντιπαράθεση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας ίσες αποστάσεις και από τους δύο πόλους της αντιπαράθεσης. Το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι "όσον αφορά τις αλληλοκατηγορίες για τα θέματα τρομοκρατίας, σήμερα που η χώρα μας αναλαμβάνει επισήμως την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην πατρίδα μας, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα συγκρούσεις για τη συντήρηση ενός τεχνητού διπολισμού που δεν προσφέρει το παραμικρό στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΚΚΕ, το οποίο "είδε" ομοιότητες στην πολιτική της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ... Η σχετική ανακοίνωση επεσήμανε πως τα δύο κόμματα συμφωνούν "με τους στόχους και τις στρατηγικές επιλογές της Ε.Ε.".

Ρεπορτάζ: Χρήστος ΣΙΜΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL