Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Με success story και θεωρία των άκρων ξεκίνησε η Ελληνική προεδρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με success story και θεωρία των άκρων ξεκίνησε η Ελληνική προεδρία

Οι στιγμές των κυνικών ομολογιών της καταστροφής που επιφέρουν τα προγράμματα λιτότητας στην ευρωζώνη, ήταν πολλές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των δυο ανδρών. Ιδωμένες όμως, μέσα από έναν παραμορφωτικό ιδεολογικό καθρέφτη παρουσιάζονται ως επιτυχίες:

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχασε σε βιωτικό επίπεδο, όσο καμιά άλλη από το β παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα, είπε ο πρωθυπουργός για να εισπράξει τα εύσημα του επικεφαλής της Κομισιόν ότι " η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να αλλάξουν συνήθειες και οι λαοί να αποδεχτούν τα προγράμματα (λιτότητας)"!

Μάλιστα, το μέλλον της Ελλάδας δεν κρίνεται από την κρίση, "αλλά από τα μαθήματα που παίρνει από αυτήν", είπε ο κος Μπαρόζο, αντηχώντας όλη τη στερεοτυπική δεξιά ρητορική περί των τεμπέληδων και μπαγαπόντηδων Ελλήνων.

"Η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στα μνημόνια, με κάθε κόστος για τον ελληνικό λαό, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά. Αρνείται να αξιοποιήσει την οποιαδήποτε δυνατότητα που της παρουσιάζεται για να διαπραγματευτεί την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, με τελευταίο παράδειγμα την έρευνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα" σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσοχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Στόχοι και επιδιώξεις της προεδρίας είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η εμβάθυνση της ευρωζώνης, η διαχείριση της μετανάστευσης και η θωράκιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κος Σαμαράς και τόνισε ότι η Ελλάδα, όχι μόνο αφήνει πίσω της την κρίση, αλλά έχει σταθεί και στα πόδια της.

Ο κος Μπαρόζο αναγνώρισε την αξία των θυσιών που έχει υποστεί η Ελλάδα. Τόνισε ότι η χώρα μας είναι ένας έμπειρος εταίρος, αφού αναλαμβάνει για πέμπτη φορά την προεδρία, ενώ παρατήρησε την αφοσίωση της κυβέρνησης στην επιτυχία της προεδρίας.

"Η Ευρώπη είναι ο κοινός μας στόχος" είπε και τόνισε ότι η υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης είναι πίσω μας. Ο κος Μπαρόζο ξεκίνησε τη δήλωση του με το παράδειγμα της Ιρλανδίας, ανέφερε στη συνέχεια τις προόδους της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου για να υποστηρίξει ότι τα προγράμματα λιτότητας αποδίδουν. Προειδοποίησε μάλιστα τους Έλληνες να μην σπαταλήσουν τις προσπάθειες που έχουν κάνει ως τώρα (υπονοώντας να μην εκλέξουν το ΣΥΡΙΖΑ). Ο κος Μπαρόζο έκλεισε λέγοντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων και ότι "η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να αλλάξουν συνήθειες και να αποδειχτούν τα προγράμματα"!

Στις δυο μόνο ερωτήσεις που δέχθηκαν οι δυο άνδρες από δημοσιογράφους, ρωτήθηκαν για τον ογκούμενο ευρωσκεπτικισμό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, κάτι που ο πρωθυπουργός απευχήθηκε. Ο κος Σαμαράς κατηγόρησε το σύριζα και τον πρόεδρο του Α. Τσιπρα επειδή αρνήθηκαν να παραστούν, λέγοντας ότι έχει ακραίες θέσεις, ότι είναι κατά του ΝΑΤΟ και επομένως δεν υπάρχει πραγματικό δίλημμα για τους Έλληνες στις εκλογές. "Ο κόσμος ψηφίζει για το μέλλον και τα παιδιά του και το μέλλον είναι περισσότερη Ευρώπη" είπε ο πρωθυπουργός. "Η αγανακτισμένη ψήφος μπορεί να κάνει κάποιους να κάνουν ακραίες επιλογές" είπε ο κος Σαμαράς, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη χρυσή αυγή.

Ο κος Μπαρόζο σχολίασε ότι ίσως ανέβουν ακραίες λαϊκιστικές φωνές, όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και σε πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες και μπορεί να σημειώσουν άνοδο ξενοφοβικά ακραία κόμματα. "Η αστάθεια είναι κακή για τις επενδύσεις και οι υπεύθυνες δυνάμεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουμε βγει από τη κρίση" είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν. Δήλωσε σίγουρος ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL