Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ: Όμηρη ακροδεξιών κέντρων η κυβέρνηση

Τα παραληρήματα της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλουν τον κάθε δημοκρατικό πολίτη. Είναι τέτοια η αδυναμία της να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και να προβάλει μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, που επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας...

Για "παραληρήματα της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ", που "προσβάλλουν τον κάθε δημοκρατικό πολίτη", κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν ότι "είναι τέτοια η αδυναμία της να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και να προβάλει μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, που επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, για να εκφράσει με χυδαιότητα και γελοιότητες τον πανικό της εξαιτίας της απομόνωσής της από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας για να προσβάλλει την αξιωματική αντιπολίτευση και την Αριστερά, αλλά και για να δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό".

"Τι υπηρεσίες νομίζει ότι προσφέρει στην Ελλάδα το κυβερνητικό κόμμα όταν ταυτίζει την αξιωματική της αντιπολίτευση με την τρομοκρατία; Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται τον πολιτικό διάλογο και τη δημοκρατία, όταν με μονταζιέρες προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη;", διερωτώνται οι ίδιες πηγές και σχολιάζουν:

"Η ΝΔ φτάνει στο σημείο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του σε δίκες, αλλά και στην εφημερίδα «Αυγή». Οι απόψεις που εκφράζει βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, μη σεβόμενη στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη δημοσιογραφική ενημέρωση, σκοπίμως συγχέοντας, στην περίπτωση της Αυγής, την ειδησεογραφία με τη διατύπωση πολιτικών απόψεων. Την ίδια στιγμή, δηλώνει την παντελή της άγνοια για την παγκόσμια διανόηση, όταν αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο τον Αντόνιο Νέγκρι, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σύγχρονους πολιτικούς φιλοσόφους. Αυτά μπορεί να είναι ψιλά γράμματα για τη ΝΔ, αλλά σίγουρα δεν τιμούν την ίδια τη χώρα, όταν αυτό το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση".

Τέλος, στελέχη της Κουμουνδούρου προειδοποιούν ότι "δυστυχώς για την Ελλάδα και τους πολίτες της, η σημερινή κυβέρνηση είναι απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία". Χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση "όμηρο" "ακροδεξιών κέντρων εντός της ΝΔ, που έχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία των 2 άκρων", που "κατρακυλά και στα τελευταία σκαλοπάτια σοβαρότητας και αξιοπιστίας". Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα ακολουθήσουν την κυβέρνηση "σε αυτόν τον κατήφορο" και πως επιμένουν "στον πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα και αντιπαράθεση επί αυτών και δεν σκιαμαχούμε στο πεδίο της λάσπης και της συκοφαντίας, που είναι το μόνο πεδίο στο οποίο διαπρέπουν η ΝΔ και η κυβέρνηση".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις