Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Αλέξης Τσίπρας: Το 2014, χρονιά αντίστροφης μέτρησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Τσίπρας: Το 2014, χρονιά αντίστροφης μέτρησης

Ως χρονιά που οι πολίτες θα πάρουν, ξανά, τις τύχες στα χέρια τους, ως τη χρονιά - αφετηρία της αντίστροφης μέτρησης, περιέγραψε το 2014 στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τα παραδοσιακά κάλαντα που άκουσε από παιδιά και χορευτικά συγκροτήματα.

"Πέρα από τις ευχές στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά για καλή χρονιά, υγεία και δύναμη, θα ήθελα να απευθύνω και ένα μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και ελπίδας", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό "γιατί το 2014 η ελπίδα θα είναι, ξανά, στα δικά μας χέρια, στα χέρια του λαού, τα χέρια του καθενός και της καθεμιάς. Από ευχές χορτάσαμε, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τη βούλησή μας πράξη. Να αφήσουμε πίσω μας το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στη χρεωκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς, και να ανοίξουμε νέους δρόμους", κάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους πολίτες.

Και πρόσθεσε: "Το 2014 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να αφήσουμε πίσω μας το γηρασμένο πολιτικό σκηνικό τα Μνημόνια της καταστροφής και να ξεκινήσουμε τη νέα μεγάλη συλλογική προσπάθεια, να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη, την προκοπή και την ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη χρονιά θα γίνουν πράξη οι επιθυμίες ενός ταλαιπωρημένου λαού, που εδώ και τρία χρόνια ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις μέσα στην ανθρωπιστική κρίση. Χρειάζεται αισιοδοξία, αλληλεγγύη, να συμπαρασταθούμε στους διπλανούς μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να σφίξουμε τα δόντια και να πάμε συλλογικά μπροστά γυρίζοντας σελίδα", ήταν η κατάληξη της δήλωσης, με κοινωνικό μήνυμα και αποδέκτες όλους μας.

Νωρίτερα, τα κάλαντα είχαν ψάλει στον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα παιδιά του Ιδρύματος Χατζηκώνστα και το χορευτικό συγκρότημα από τα Καλύβια, του Δήμου Σαρωνικού, παρόντος και του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου.

Τα μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, αμέσως μόλις περάσει η περίοδος των γιορτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει όλες τις δυνάμεις του στην πολυμέτωπη μάχη που έχει μπροστά του: Η επίσκεψη των δύο συνεισηγητών της εξεταστικής επιτροπής που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συγκροτήσει για τη διερεύνηση των επιπτώσεων των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκαν, είναι το πρώτο, χρονικά, μέτωπο. Ας σημειωθεί ότι οι δύο ευρωβουλευτές θα επισκεφθούν, κατόπιν πρότασης του Αλ. Τσίπρα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Στρασβούργο, και δομές αλληλεγγύης. Την ίδια ώρα εκκρεμεί η απάντηση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συναντηθούν οι ευρωβουλευτές με τις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου σε πλήρη σύνθεση (και όχι δηλαδή απλώς με τους προέδρους τους).

Με το που θα ανοίξει η Βουλή εξάλλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εντείνει την πίεσή του στο θέμα των αμυντικών εξοπλισμών, θα φέρει την πολύκροτη υπόθεση στο Κοινοβούλιο, ζητώντας τη σύγκληση των Επιτροπών Εξοπλισμών και Θεσμών και Διαφάνειας, και με πρόσκληση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να δώσει απαντήσεις για το τι ισχύει σήμερα.

Από εκεί και πέρα, ολοκληρώνεται εντός των ημερών η οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας: για τον λόγο αυτό θα συνεδριάσει μέσα στον Ιανουάριο η Πολιτική Γραμματεία, ενώ τις τελικές αποφάσεις θα πάρει αμέσως μετά η Κεντρική Επιτροπή.

Χρονιά - σταυροδρόμι το 2014 και λόγω της μάχης των ευρωεκλογών και των καθαρών μηνυμάτων που αυτή θα στείλει, για έναν πρόσθετο λόγο εξάλλου, αυτόν της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Καθώς, τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ιδιαίτερα πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες, πριν τον Μάιο δηλαδή, εντείνεται η επικαιροποίηση, εμβάθυνση και εξειδίκευση πτυχών του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τις κατευθύνσεις του Γιάννη Δραγασάκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL