Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ολοκληρώνεται η ιδρυτική Συνδιάσκεψη των Νέων ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκληρώνεται η ιδρυτική Συνδιάσκεψη των Νέων ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από 4 μέρες πλούσιου όσο κι έντονου πολιτικού διαλόγου, η ίδρυση της Οργάνωσης της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ειναι πια γεγονός, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής ψηφίστηκε ομόφωνα το σχέδιο αρχών λειτουργίας της οργάνωσης και κατά πλειοψηφία η Πολιτική Διακήρυξη της Οργάνωσης, η οποία ήταν εγκεκριμένη από το Συντονιστικό της.

Η διαδικασία της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης, που άρχισε την περασμένη Πέμπτη, ολοκληρώνεται απόψε Κυριακή με την ψηφοφορία των συνέδρων για το Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης το οποίο θα απαρτίζεται από 71 μέλη (67 εκλεγμένα και 4 αριστίνδην).

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για το Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης περιλαμβάνει 4 λίστες υποψηφίων: 1) Ιδρυτική Διακήρυξη-Ανασύνθεση. 2) Αριστερή Πλατφόρμα Νεολαίας. 3) Αριστερή Κίνηση 4). Κομμουνιστική Πλατφόρμα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πολιτικός διάλογος κορυφώθηκε το πρωί Κυριακής, κατά τη διάρκεια της ψήφισης των κειμένων και των τροπολογιών επί του εισηγητικού κειμένου για την πολιτική Διακήρυξη.

Κατά τη διαδικασία αυτή λοιπόν, η Πολιτική Διακήρυξη υπερψηφίστηκε από τους συνέδρους που πρόσκεινται στο πρώτο ψηφοδέλτιο, η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε κατά, ενώ λευκό ψήφισε η Αριστερή Κίνηση, η οποία είχε καταθέσει νωρίτερα τροπολογία στο κείμενο με τίτλο "Για τη Χάρτα Δικαιωμάτων της Νεολαίας", η οποία απορρίφτηκε μετά από ψηφοφορία του σώματος.

Η διαδικασία της Συνδιάσκεψης αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με την εκλογή του Κεντρικού Συμβουλίου, το οποίο θα εκλέξει τον γραμματέα της οργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL