Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: Πολιτικοί και όχι γεωγραφικοί οι αγώνες της Αριστεράς (VIDEO)

Ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε μετά την ανακήρυξή του, ως υποψηφίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σημείωσε αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές ότι "αυτή τη χαραμάδα Δημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα την αξιοποιήσει" και συνέχισε...

 

Ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε μετά την ανακήρυξή του, ως υποψηφίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σημείωσε αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές ότι "αυτή τη χαραμάδα Δημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα την αξιοποιήσει" και συνέχισε εξηγώντας τη δυναμική της υποψηφιότητας του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε μια εκλογική αναμέτρηση που όπως είπε: "Είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης και την προοπτική για τους λαούς της".

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι η εναλλακτική υποψηφιότητα της Αριστεράς στο πρόσωπό του δεν είναι μια υποψηφιότητα για το Νότο της Ευρώπης, αλλά μια υποψηφιότητα της Αριστεράς  «γιατί για εμάς οι διαχωρισμοί δεν είναι γεωγραφικοί αλλά πολιτικοί».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς δήλωσε:

"Το 4ο συνέδριο πήρε ιστορικές αποφάσεις σε μια  κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη. Η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τα διλήμματα που έχει μπροστά της είναι υπαρξιακά και αφορούν την κοινωνική συνοχή και  το μέλλον των λαών στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη που οικοδόμησαν οι  πολιτικές των κυρίαρχων δυνάμεων της δεξιάς πολιτικής και της σοσιαλδημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των κοινών οραμάτων, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Είναι μια Ευρώπη που αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ των ισχυρών και των πλουσίων ενώ αφήνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους φτωχούς και τους  αδύναμους.

Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια συμβατική πολιτική αναμέτρηση είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης και της προοπτικής της για τους λαούς,.

Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να οργανώσει καμπάνια υποψηφιότητας για την προεδρία  δεν έχει μόνο συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Θέλουμε να καταθέσουμε τη μόνη ρεαλιστική πρόταση στην Ευρώπη ενάντια στις δυνάμεις της φτώχειας, του νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού που είναι κυρίαρχες σήμερα.

Ξέρουμε ότι αυτή η αναμέτρηση δεν θα είναι μια πλατιά και ανοιχτή αναμέτρηση διότι οι δυνάμεις που οικοδόμησαν τη σημερινή Ευρώπη, τη φοβούνται.

Παρόλα αυτά έστω και αυτή  τη χαραμάδα δημοκρατίας, αυτή τη δυνατότητα που μας δίνει η διαδικασία που έχει οριστεί,  η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα την αξιοποιήσει προκειμένου να αναδείξει  την εναλλακτική πρόταση απέναντι στους αποτυχημένους πολιτικούς και τους αποτυχημένους ηγέτες που έχουν δημιουργήσει αυτή τη θλιβερή κατάσταση για την Ευρώπη και τους λαούς της,

Θα ήθελα τέλος να πω ότι η δική μου υποψηφιότητα έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, διότι προέρχεται από μια χώρα που έχει γίνει το πειραματόζωο της κρίσης. Έχει υποστεί τις συνέπειες  μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας. Όμως δεν θα επιδιώξω να είναι μια υποψηφιότητα που θα αφορά το Νότο της Ευρώπης, ή ειδικότερα την Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξω να είναι μια υποψηφιότητα που θα αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης, μια εναλλακτική υποψηφιότητα της  Αριστεράς, γιατί για εμάς οι διαχωρισμοί δεν είναι γεωγραφικοί αλλά πολιτικοί.

Η Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας είναι μια Ευρώπη που αφορά όλους τους λαούς, είτε κατοικούν στο Βορά, είτε στο Νότο είτε στη Δύση είτε στην Ανατολή".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις