Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ "ΑΥΓΗ" / Ο Δένδιας μπέρδεψε την ΕΛ.ΑΣ. με τη χούντα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ "ΑΥΓΗ" / Ο Δένδιας μπέρδεψε την ΕΛ.ΑΣ. με τη χούντα!

Επίθεση στην "Αυγή" για το πρωτοσέλιδο του Σαββάτου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Ν. Δένδιας:

"Μου έκανε αλγεινή εντύπωση αυτό το άθλιο περιεχόμενο της πρώτης σελίδας του οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, της 'Αυγής', όπου δημοσιεύει εικόνες του 1973 και δείχνει από κάτω την Αστυνομία της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία είχε απομονώσει διαδηλωτές, οι οποίοι αναίτια και χωρίς κανένα λόγο έριχναν πέτρες κατά της Ελληνικής Αστυνομίας. Και ονομάζει την Αστυνομία της Ελληνικής Δημοκρατίας σαν Αστυνομία ανάλογη της χούντας και των τανκς που μπήκαν στο Πολυτεχνείο.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Η Ελληνική Αστυνομία έκανε το καθήκον της. Να μου επιτρέψετε να καταθέσω στα πρακτικά τα ευρήματα που άφησαν πίσω στο Πολυτεχνείο αυτοί οι οποίοι δήθεν ταλαιπωρήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία -βλέπετε τις μολότοφ, τις μάσκες και όλα τα σχετικά, παρακαλώ να τα καταθέσω για τα πρακτικά".

Το πρωτοσέλιδο της "Α" είχε όντως τίτλο "Εικόνες του '73", αλλά η μόνη φωτογραφία που δημοσιεύεται δεν είναι από το 1973, αλλά από την προηγούμενη ημέρα της δημοσίευσης, 6η Δεκεμβρίου 2013, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει παρατάξει ΜΑΤ ανάμεσα στα οποία περνούν οι εγκλωβισμένοι μαθητές διαδηλωτές για να φύγουν αφού δείξουν το περιεχόμενο της τσάντας τους. Οι συλλήψεις μαθητών εκείνης της ημέρας ήταν 10, στους οποίους χρεώθηκαν τα "πειστήρια" που, κατά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, είχαν "ριφθεί - απορριφθεί" στον χώρο των Προπυλαίων, χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί.

Εκτός από τις 10 συλλήψεις, η ίδια η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν 55 ακόμα μαθητές που αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί δεν προέκυψε κάτι γι' αυτούς. Οι 55 αυτοί όντως ταλαιπωρήθηκαν, ενώ οι εικόνες που μετέφεραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης και Ζ. Κωσταντοπούλου έκαναν λόγο και για χτυπημένους ανήλικους, προσαχθέντες και συλληφθέντες. Η κακοποίηση ακόμα και συλληφθέντων δεν είναι εντός καθηκόντων της ΕΛ.ΑΣ.

Ε.Ζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL