Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Π. Καμμένος: Έτσι γίνονται οι χούντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Καμμένος: Έτσι γίνονται οι χούντες

«Έτσι γίνονται οι χούντες», προειδοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος,  από το βήμα της Βουλής, μιλώντας για την ανελευθερία του λόγου που επιβάλλει η κυβέρνηση, μέσω των απειλών διαγραφής και απομόνωσης, που δέχονται πολίτες που τολμούν να διαφωνήσουν. «Ελέγχουν την εξουσία μέσω του φόβου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2014, πρότεινε ως λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, την εφαρμογή ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ, να διαγραφεί το επονείδιστο και επαχθές χρέος. Υποστήριξε πως σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, θα έρθουν «μέρες με δάκρυ κι άιμα, μέρες κατασχέσεων σπιτιών και εξαθλίωσης πολιτών. Αλλά εμείς, πρέπει να τους οδηγήσουμε σε μέρες ελπίδας, επανερχόμενοι στους πραγματικούς μας συμμάχους και όχι σε εκείνους που εκμεταλλεύονται την πατρίδα μας», δήλωσε, «δείχνοντας» προς τις ΗΠΑ.

Υπογράμμισε ότι η καταψήφιση του Προϋπολογισμού είναι πράξη ευθύνης: «Δεν αποτελεί αποστασία να ψηφίζεις με βάση τη συνείδησή σου, προδοσία», όμως», «αποτελεί ακριβώς το αντίθετο, να αγνοήσεις τους πολίτες που εκπροσωπείς και να υπηρετείς αυτούς που εξυπηρετούν τα μαύρα ταμεία της SIEMENS».

Δριμεία κριτική άσκησε ο Πάνος Καμμένος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως αυτοαναιρείται. Για τον Προϋπολογισμό που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, δήλωσε ότι «αποτελεί ένα μόρφωμα κρατικού προϋπολογισμού που καταδυναστεύει τους πολίτες που σας επέλεξαν και υποθηκεύει με δυσβάστατα δάνεια και χρέη τις μέλλουσες γενεές», τονίζοντας πως οι τελευταίες δεσμεύονται μέχρι το 2057.

«Είναι απορίας άξιο», σημείωσε, «πώς υπάρχει πρωθυπουργός που θριαμβολογεί στο κοινοβούλιο, όταν το ΑΕΠ συρρικώνεται, το χρέος αυξάνεται και η ανεργία κλιμακώνεται. «Η κυβέρνηση των μνημονίων, κατ' εντολή τρόικας, πέρασε το έλλειμμα των τραπεζών στο έλλειμμα των πολιτών.  Η συγκεκριμένη συγκυβέρνησξ κάνει αυτό που είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος: ‘Τι θέλετε' είπε, ‘να κλείσουν οι τράπεζες;'. Δεν είμαστε βουλευτές εκπροσωπώντας τραπεζίτες, αλλά πολίτες», τόνισε.

«Οι τράπεζες αυτές, είναι αυτές που παρότι ανήκουν στο ΤΧΣ, συνεχίζουν σήμερα να πληρώνουν αυτούς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και υποθάλπτουν του απατεώνες», τα ΜΜΕ, δηλαδή. « Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι μέσα προπαγάνδας που πληρώνονται παράνομα από μια κυβέρνηση που παραχωρεί την ελληνική εξουσία και κυριαρχία στις τράπεζες», κατήγγειλε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL