Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του ΚΕΑ

Την παρουσία του κόμματος στο επερχόμενο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη από τις 13 ώς τις 15 Δεκεμβρίου, συζήτησε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ,...

Την παρουσία του κόμματος στο επερχόμενο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη από τις 13 ώς τις 15 Δεκεμβρίου, συζήτησε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη χώρα ευρύτερα, καθώς το προεδρείο του ΚΕΑ έχει ήδη αποφασίσει να προτείνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ΚΕΑ, Αλέξη Τσίπρα, για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν στις επερχόμενες ευρωεκλογές, απόφαση που θα κληθεί να επικυρώσει το επερχόμενο συνέδριο.

Η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε χθες στους αντιπροσώπους που θα περιλαμβάνει η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για το συνέδριο του ΚΕΑ, με επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον Αλ. Τσίπρα. Οι 12 αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ -6 άνδρες και 6 γυναίκες, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΚΕΑ για ποσόστωση φύλου- που προτείνονται είναι οι παρακάτω: Τσίπρας Αλέξης, Ήσυχος Κώστας, Μπουρνούς Γιάννης, Παππάς Στέλιος, Φινάλης Ερρίκος, Χουντής Νίκος, Αθανίτη Όλγα, Δούρου Ρένα, Θεοδωρακοπούλου Νατάσσα, Σπανού Δέσποινα, Σπηλιωπούλου Μάγδα, Σταθούλια Θεοδώρα. Επίσης ως παρατηρητές με δικαίωμα λόγου θα παρευρεθούν οι Δραγασάκης Γιάννης, Σακοράφα Σοφία, Σαγγανά Δέσποινα (Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής), Παπαθεοδώρου Αικατερίνη (Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής) και Κωνσταντάτος Χάρης (Τμήμα Οικολογίας).

Η Κεντρική Επιτροπή, επίσης, θα συζητήσει και το θέμα της στελέχωσης της μόνιμης αντιπροσωπείας στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΕΑ, η οποία αποτελείται από δύο τακτικά μέλη, για τα οποία ισχύει επίσης η ποσόστωση φύλου.

Χ.Σ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις