Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θα πέσει για τους... πλειστηριασμούς

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παραδέχθηκε ότι το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και επανέλαβε ότι «θα προστατευτεί η κατοικία

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και τόνισε: «η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

Παραδέχθηκε ότι το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και επανέλαβε ότι «θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».

«Δεν είμαι βέβαιος» επισήμανε ο υπουργός «ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα. Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική, όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν».

Ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το θέμα της φορολόγησης είπε ότι οι πολίτες είναι κακοφορολογημένοι.«Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε» σημείωσε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο