Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θα πέσει για τους... πλειστηριασμούς

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παραδέχθηκε ότι το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και επανέλαβε ότι «θα προστατευτεί η κατοικία

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και τόνισε: «η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

Παραδέχθηκε ότι το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και επανέλαβε ότι «θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».

«Δεν είμαι βέβαιος» επισήμανε ο υπουργός «ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα. Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική, όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν».

Ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το θέμα της φορολόγησης είπε ότι οι πολίτες είναι κακοφορολογημένοι.«Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε» σημείωσε.

Δείτε όλα τα σχόλια