Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Δ. Στρατούλης: Δεν είπαμε ποτέ να μειωθεί το πρόστιμο – Τα χρήματα να πηγαίνουν στα Ταμεία και όχι στους δανειστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Στρατούλης: Δεν είπαμε ποτέ να μειωθεί το πρόστιμο – Τα χρήματα να πηγαίνουν στα Ταμεία και όχι στους δανειστές

Σάλος επικράτησε χθες, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκαν από τον βουλευτή του κόμματος και τομεάρχη Εργασίας, Δημήτρη Στρατούλη, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση "πολιτικό πλυντήριο" της αδήλωτης εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Στρατούλης, στην τοποθέτησή του, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τη βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, άσκησε κριτική στο κείμενο της διάταξης, καθώς δεν περιλαμβάνει το μέτρο της αναλογικότητας στα πρόστιμα και επιπλέον, προβλέπει ότι η τελική καταβολή τους θα γίνεται στον Προϋπολογισμό και συνεπώς τους δανειστές, αντί για το ίδιο το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και την "Πρώτη Γραμμή", ο Δ. Στρατούλης επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί "οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα" και ότι τα πρόστιμα σε βάρος της πρέπει να είναι αυστηρά και οι έλεγχοι επισταμένοι, προκειμένου να "σταματήσει αυτό το φαινόμενο, που στην Ελλάδα φτάνει το 40%, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη 3-5%".

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τη διάταξη της κυβέρνησης για τα πρόστιμα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μέτρο δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής:

"Χρειάζεται να ενισχυθούν οι διαλυμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, και τα χρήματα που θα εισπράττονται από τα πρόστιμα να μην προορίζονται για τους δανειστές της χώρας", όπως προβλέπεται από τη διάταξη, "αλλά να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία".

Όσο για την επίθεση εντυπώσεων που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου, ο Δ. Στρατούλης επεσήμανε ότι αυτό που δήλωσε στην Επιτροπή, δεν ήταν να μειωθεί το προτεινόμενο πρόστιμο, αλλά να βρεθεί ένας τρόπος που "να εφαρμόζεται και να μην αποτελεί 'χάδι' για τις μεγάλες επιχειρήσεις που μπορεί να κάνουν μαζική εισφοροδιαφυγή και να μην οδηγεί σε κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις".

Τουτέστιν, να συνυπολογίζονται συντελεστές βαρύτητας, όπως ο αριθμός των απασχολουμένων, ο αριθμός των παραβάσεων, ο βαθμός της βαρύτητας και "όποιος τα κάνει συστηματικά, να πληρώνει περισσότερο".

Επιμέλεια βίντεο: Κατερίνα Μπρέγιαννη

//www.youtube.com/embed/HcWXv7q6zzc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL