Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Εξαθλίωση για τους πρόσφυγες, κοροϊδία για τους κατοίκους, προσβολή για την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαθλίωση για τους πρόσφυγες, κοροϊδία για τους κατοίκους, προσβολή για την Ελλάδα

Ο κ. Ψυχογιός τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός μιλώντας Στο Κόκκινο, αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίθεση ακροδεξιών σε Δανό τουρίστα στο Γκάζι, που «θάφτηκε» από τα ΜΜΕ και για την οποία η ΕΛΑΣ δεν έδρασε άμεσα, γι` αυτό και η επερώτηση στη Βουλή.

Ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει δώσει κάποια απάντηση «συνήθως θέλει 25-30 ημέρες, αναμένουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αυτές οι επιθέσεις αφορούν και τον γενικό πληθυσμό, τόνισε, τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων, στην συγκεκριμένη περίπτωση προσφύγων και μεταναστών, είναι δικαιώματα όλων. Οποιοσδήποτε μπορούσε να είναι το θύμα της επίθεσης, που έγινε με ρατσιστικά και φασιστικά κριτήρια. Αφορά όλους.

Αφού δεν διακινούνται στα κανάλια όσα συμβαίνουν, το προσφυγικό-μεταναστευτικό... πάει πολύ καλά, συνέχισε ο ίδιος, αναλύοντας την κατάσταση σε τρία σημεία, όπως περιέγραψε:

Η εξαθλίωση των προσφύγων και μεταναστών στην οποία επενδύει η κυβέρνηση, υποτίθεται για να σταματήσει τις ροές, κάτι που δεν ισχύει. Με την μη ανανέωση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ που πλέον από τους Δήμους περνάει στο υπουργείο, πολύ λίγοι θα βρίσκουν στέγη. Η μεταχείριση για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες είναι απαράδεκτη, βγαίνουν στο δρόμο χωρίς κανένα πλαίσιο υποστήριξης. Και η γενικότερη εικόνα των δομών είναι όλο και χειρότερη και στην ενδοχώρα και στα νησιά, η κατάσταση είναι τραγική.

Ο εμπαιγμός των τοπικών κοινωνιών που αγνοούν και μάλιστα στο όνομά τους. Χωρίς οργάνωση, ενημέρωση, ενίσχυση των υγειονομικών δομών, των κρατικών υπηρεσιών, χωρίς ένταξη. Έχουν καταργήσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την Υγεία, τον αθλητισμό, βέβαια και την εργασία. Την ώρα που σε αγροτικές περιοχές χρειαζόμαστε εργατικά χέρια, για τους αιτούντες άσυλο έχει καταργηθεί το δικαίωμα στην εργασία.

Η αποκαρδιωτική εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, χαρακτηρίζονται πλέον ακροδεξιοί οι υπουργοί μας σε επιτροπές όπως η LIBE, από εκεί που είμασταν παράδειγμα προς μίμηση είμαστε παράδειγμα προς αποφυγή. Προ ημερών ο υφυπουργός Άμυνας της Γερμανίας μιλάει για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από την Ελλάδα και καλεί την χώρα μας να τις σταματήσει. Την ώρα που η διεθνής νομιμότητα χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί για την Ελλάδα...

Μέσα σε όλα αυτά, γίνεται παιχνίδι εκατομμυρίων, με απευθείας αναθέσεις, με υπογραφές για δομές που δεν έχουν εκτελεστεί ούτε στο 1/10, με μυστικά κονδύλια, κτλ. Σε αυτό το πλαίσιο προέκυψαν και οι 746 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν σε όλη την χώρα, εκ των οποίων 100 στην ακριτική... Κορινθία. Όπως είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ψυχογιός, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλλει και τον κοινό νου και το Κράτος Δικαίου και υπονομεύει την υπηρεσιακή δυναμική της ΕΛΑΣ, καθώς άνθρωποι χωρίς εκπαίδευση και κριτήρια θα αναλάβουν να υπηρετήσουν δίπλα σε άλλους που έχουν περάσει πανελλήνιες και έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL