Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Επιστολή των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΕΟΔΥ για την εξαιρετικά ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολή των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΕΟΔΥ για την εξαιρετικά ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Αικατερίνη Παπανάτσιου, απέστειλαν επιστολή προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, σχετικά με την εξαιρετικά ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού (Covid-19) στη Μαγνησία τα τελευταία 24ωρα.

Ακολουθεί το κείμενο της Επιστολής:

Προς: Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Βόλος, 31.07.2020

Θέμα: Εξαιρετικά ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού (Covid-19) στη Μαγνησία τα τελευταία 24ωρα

Τις τελευταίες 24 ώρες ανακοινώθηκαν έξι (6) νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή της Μαγνησίας, δημιουργώντας εκτεταμένη ανησυχία στην τοπική  κοινωνία.

Εντός των προηγούμενων ημερών στον τοπικό τύπο έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα για μεμονωμένα θετικά κρούσματα στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, ωστόσο από χθες, 30/07/2020, οι πληροφορίες κάνουν λόγω για τουλάχιστον 6 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη.

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι τα θετικά κρούσματα είναι νέοι και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με ευρύ αριθμό ατόμων τις προηγούμενες ημέρες.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί, δεν ιχνηλατήθηκαν ως κρούσματα από τους προβλεπόμενους ελέγχους του ΕΟΔΥ, αλλά πραγματοποίησαν το τεστ για τον κορωνοϊό οικειοθελώς και προληπτικά.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι αυτή τη στιγμή μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης στο Βόλο να παραμένουν κλειστές, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση και άλλων θετικών κρουσμάτων.

Την ανησυχία των ντόπιων αυξάνει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της εστίασης της περιοχής, πολλές φορές απασχολούνται ταυτόχρονα σε πάνω από μία επιχειρήσεις, κάνοντας των αριθμό των επαφών τους εξαιρετικά μεγάλο και πολλαπλασιάζοντας έτσι την πιθανότητα μετάδοσης του υιού σε ευρύ αριθμό ατόμων.

Μέχρι στιγμής η κοινωνία του Βόλου ενημερώνεται από τον τοπικό τύπο χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για το αν και ποιοι έλεγχοι διενεργούνται και αν λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα για τη μέγιστη δυνατή προφύλαξη της τοπικής κοινωνίας.

Η ανησυχία στην πόλη είναι αυξημένη, ελλείψει των απαραίτητων ανακοινώσεων από τον ΕΟΔΥ και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις του Βόλου ανέμεναν να καλύψουν σταδιακά τις ανάγκες τους, μετά την ανασφάλεια και την οικονομική στασιμότητα της προηγούμενης περιόδου.

Επειδή, η τοπική κοινωνία του Βόλου τις τελευταίες ώρες παρακολουθεί ανάστατη την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Επειδή, ο ΕΟΔΥ δεν έχει προβεί σε επίσημη ενημέρωση.

Επειδή, βρισκόμαστε μεσούσης της τουριστικής σεζόν και η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι αυξημένη.

Επειδή, πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας.

Παρακαλείσθε να ενημερώσετε επίσημα και ενδελεχώς την τοπική κοινωνία του Βόλου με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΟΔΥ:

·       Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός υπόπτων κρουσμάτων κορωνοϊού για την περιοχή της Μαγνησίας;

·       Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού για την περιοχή της Μαγνησίας;

·       Με ποιόν τρόπο προτίθεται να εξασφαλίσει ο Οργανισμός την πληρέστερη εφαρμογή των θεσπισμένων για την προστασία των πολιτών μέτρων;

Με εκτίμηση

Οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Αικατερίνη Παπανάτσιου

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL