Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ το παιδί

Eurokinissi

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων, κάποια από τα οποία είχε ήδη δρομολογήσει το 2019, μέχρι που οι εκλογές ανέκοψαν την πορεία υλοποίησής τους

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε. και βουλευτή Επικρατείας, Πάνο Σκουρλέτη, την Αναπληρώτρια Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθήνας, Θεανώ Φωτίου και τον πρώην Διοικητή του Ο.Π.Ε.Κ.Α., Στέλιο Πλιάκη, συναντήθηκε τη Δευτέρα13 Ιουλίου 2020 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε., την οποία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της, Δημήτρης Κοντός και ο Ταμίας του Δ.Σ. Βασίλης Δήμος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Ομοσπονδία ενημέρωσε για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της, με έμφαση στην ανάγκη λήψης οικονομικών και κοινωνικών μέτρων που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το δημογραφικό ζήτημα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίστηκε η προσήλωσή του στη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής που έχουν ως προτεραιότητα το παιδί, κάτι που αποτέλεσε και τον πυρήνα του πολύ μεγάλου έργου που υλοποιήθηκε την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Ταυτόχρονα, το κόμμα δεσμεύτηκε για την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων, κάποια από τα οποία είχε ήδη δρομολογήσει το 2019, μέχρι που οι εκλογές ανέκοψαν την πορεία υλοποίησής τους.

Πρόκειται για την:

Έκπτωση 50% στα μέσα μεταφοράς για τις οικογένειες τριτέκνων.

Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις οικογένειες τριτέκνων, για κάθε παιδί.

Πλήρη εξομάλυνση των διαφορών που διαπιστώθηκαν, ως προς το ύψος του επιδόματος τριτέκνων και τις κατηγορίες δικαιούχων, από τη μετάβαση στο νέο καθεστώς επιδότησης που θεσπίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρότι αυτή η παρέμβαση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής δαπάνης υπέρ των τρίτεκνων οικογενειών.

Αναφορικά με ζητήματα διοικητικών ρυθμίσεων και ισοτιμιών, προκρίνεται η υλοποίηση του τελευταίου πορίσματος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη δημογραφική πολιτική.

Τέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν για την στενή συνεργασία του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την Ομοσπονδία στο πεδίο των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, προκειμένου να προωθούνται ζητήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες, αλλά και για να εξασφαλίζεται η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κόμματος για τις πραγματικές συνθήκες υλοποίησης παλιών και νέων μέτρων που τις αφορούν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις