Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Μάλαμα: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εναντιώνεται στις οικουμενικές αξίες

"Η Ελλάδα θα πρέπει να κλιμακώσει τις κινήσεις ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στους κινδύνους αλλοίωσης του παγκόσμιου μνημείου της Αγίας Σοφίας και των πολιτιστικών θησαυρών του από την χρήση του ως τζαμί"

Η δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάλαμα:

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί βάλλει ευθέως στις οικουμενικές αξίες της διαθρησκευτικής συνύπαρξης, του διαθρησκευτικού διαλόγου και της διατήρησης της πο-λιτιστικής κληρονομιάς

 Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία θρέφει τον θρησκευτικοί φανατισμό κι εργαλειοποιεί ένα παγκόσμιο μνημείο για εθνικιστικούς λόγους. Η παγκόσμια κοινότητα κι η Unesco καλούνται να καταδικάσουν αυτή την απόφαση και να πιέσουν για την άμεση αναθεώρηση της.

Η Ελλάδα από την πλευρά της θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσει τα διπλωματικά αντανακλαστικά της και να αναδείξει το θέμα σε όλες τις διεθνείς διασκέψεις που συμμετέχει. Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνάψει άμεσα διπλωματικές συμμαχίες, όχι μόνο με τις χώρες του χριστιανικού κόσμου, αλλά και με το σύνολο των χωρών που διαβλέπουν πίσω από την κίνηση της Τουρκίας τον κίνδυνο της υπο-κίνησης θρησκευτικού μίσους.

Τέλος, με δεδομένο ότι στην πολιτιστική διπλωματία η Ελλάδα κα-τέχει μία σημαντική θέση, ως μεγάλος αρχαίος πολιτισμός, θα πρέπει να κλιμακώσει τις κινήσεις ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στους κινδύνους αλλοίωσης του παγκόσμιου μνημείου της Αγίας Σοφίας και των πολιτιστικών θησαυρών του από την χρήση του ως τζαμί.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις