Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Η πτέρυγα ΛΑΟΣ και... η "σοβαρή Χ.Α". στηρίζουν το "δόγμα Χρυσοχοΐδη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πτέρυγα ΛΑΟΣ και... η "σοβαρή Χ.Α". στηρίζουν το "δόγμα Χρυσοχοΐδη"

Στο “καναβάτσο’’ βρίσκεται η Ν.Δ. μετά τις εικόνες απύθμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που εκτυλίχθηκαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Επίλεκτα κυβερνητικά στελέχη με ακροδεξιά ένσημα στον ΛΑΟΣ και ο εμπνευστής του οράματος περί... ”σοβαρής Χρυσής Αυγής” Μπάμπης Παπαδημητρίου υπερασπίζονται μόνο, πλάι στον Μ. Χρυσοχοΐδη, το αυταρχικό-κατασταλτικό δόγμα που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση. Παράλληλα, ο φακός των καλοταϊσμένων ΜΜΕ της λίστας Μητσοτάκη - Πέτσα δεν ανίχνευσε τις μηχανοκίνητες επιθέσεις των “Δελτάδων” κατά του πλήθους ούτε τους γνωστούς προβοκάτορες που επιχείρησαν να υπονομεύσουν το αίτημα που αφορούσε την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της διαδήλωσης.

Μ. Βορίδης με ρητορική... 1971

“Έχουμε πέσει στην παγίδα του παραλογισμού των αριστερών επιχειρημάτων. Δεν μπορούν 80 άνθρωποι να παραλύουν το κέντρο της Αθήνας, είναι αυτονόητο. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο από τους ίδιους και να σέβονται τους συμπολίτες τους” είπε (Alpha 9,89) με... γλυκό τρόπο χθες ο Μάκης Βορίδης. Λαμβάνοντας δε αποστάσεις από τους ύμνους Χρυσοχοΐδη για το ΠΑΜΕ (με προφανή στόχο να ταυτίσει το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με τους... μπαχαλάκηδες) επεσήμανε ότι, “επειδή άκουσα μια αγιοποίηση του ΠΑΜΕ, να πω ότι και το ΠΑΜΕ έχει εμπλακεί σε βίαια επεισόδια”! Οραματίστηκε δε, με το βλέμμα στο προσφιλές... 1971, την... εφαρμογή του νέου νόμου λέγοντας ότι “οι πορείες των περιθωριακών, αναρχικών, μπαχαλάκηδων προφανώς δεν θα επιτρέπονταν. Θα γινόταν αυτό που έπρεπε για να διασφαλιστεί ο νόμος»...

Υπερασπιζόμενος σθεναρά δε την κατάπτυστη διάταξη που αφορά την αστική ευθύνη του οργανωτή συνάθροισης (που αποτελεί κόκκινο πανί για νομικούς, συνδικάτα και κόμματα), δήλωσε ότι “έννοια της αντικειμενικής ευθύνης, δηλαδή το 'φταις δεν φταις, φταις', δεν υπάρχει εδώ. Για να καταλογιστεί η ευθύνη θα πρέπει να μην υπάρχει υπεύθυνος που να έχει γνωστοποιήσει την πορεία. Αν έχει κάνει αυτά που ορίζει ο νόμος, δεν έχει καμία ευθύνη αυτός. Ο καθένας θα πρέπει να πάρει την ευθύνη για όλους εκείνους που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά»...

Πλεύρης “κοπιάρει” Μητσοτάκη

Να εξισώσει τις διαδηλώσεις με την τυφλή βία επιχείρησε ο Θάνος Πλεύρης, αντιγράφοντας (Κοntra) το πρωθυπουργικό... επιχείρημα “ότι κάποιοι διέλυσαν το μνημείο της Marfin”. Εγκωμίασε δε τις “συγκροτημένες διαδηλώσεις του ΚΚΕ”, για να εκπέμψει το λασπολογικό μήνυμα ότι “όπου υπάρχουν συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μπάχαλα βλέπουμε”. Αξίωσε δε “διαδηλώσεις όπως γίνονται σε όλη την Ευρώπη, καθώς δεν επιτρέπονται εικόνες με μολότοφ και λοστάρια”. Όταν δε προβλήθηκαν από το κανάλι κάποια στιγμιότυπα της προχθεσινής αστυνομικής βίας, διερωτήθηκε “πού τη βλέπετε την αστυνομική βία;”.

“Μια μεγάλη παράσταση μπαχαλάκηδων, τραμπούκων του παρακράτους»... είδε προχθές ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο βουλευτής της Ν.Δ. στοχοποίησε (Alpha 9,89) τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο επειδή κατήγγειλε “την επιχείρηση προβοκάτσιας της αστυνομίας του κ. Χρυσοχοΐδη”. «Ο κ. Τζανακόπουλος έχει εύκολες κάποιες εκφράσεις, που δεν μπορεί να τις χρησιμοποιεί στη Βουλή. Ότι τι; Έχει βάλει η κυβέρνηση αστυνομικούς με μυστικό τρόπο να δημιουργήσουν αυτή τη φασαρία; Να ξεφύγουμε από αυτά”. Επιχείρησε δε, με σκαιό τρόπο, να απαξιώσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι “το επίπεδο ήταν φοιτητική συνέλευση που έχει μπαχαλοποιηθεί. Ο Τζανακόπουλος έπαιζε έναν ρόλο μικρής αντιπολίτευσης που προσπαθεί να βρει μια θεσούλα. Μια δραματοποίηση, ένα δήθεν, που εγώ το έβλεπα πρώτη φορά μέσα στην αίθουσα”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL