Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Προεδρική υπόδειξη να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προεδρική υπόδειξη να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι

Τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής θητείας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογική νίκη της Ν.Δ., επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο. “Νομίζω ότι η όποια επιτυχία της κυβέρνησης ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ώστε να μπούμε στον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησής μας” επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπουλου. Προσεκτικές αποστάσεις από το “ρετουσαρισμένο” πρωθυπουργικό αφήγημα έλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστιάζοντας στο γεγονός ότι “οι επιχειρήσεις του τουρισμού και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι μετέωροι, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν μπορούσαν τα πράγματα να λειτουργήσουν όπως ελπίζαμε πριν από την πανδημία...”

“Ήμασταν συνεπείς με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις υλοποιώντας ένα τολμηρό, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα κι από την άλλη προφανώς έπρεπε να διαχειριστούμε μια σειρά από κρίσεις, με πιο σημαντική την υγειονομική πρόκληση του κορωνοϊού, στην οποία πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει καλά, τουλάχιστον ως προς την αντιμετώπιση της πρώτης φάσης”, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται δε ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε προβεί στον... πρωτοφανή ισχυρισμό (ΣΚΑΪ) ότι “η χώρα σήμερα, παρότι η οικονομία της έχει μπει σε ύφεση, είναι πιο ισχυρή απ' ό,τι ήταν πριν από 5-6 μήνες”.

Παρ' όλα αυτά, ο πρωθυπουργός προεξόφλησε εκ νέου ότι “θα είναι σημαντικές οι οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης”, δίνοντας γενικόλογα “έμφαση πάντα στην προστασία της εργασίας και τη στήριξη των εισοδημάτων ειδικά των ασθενέστερων συμπολιτών μας”...

Προεδρικές ευχές

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι “στην επόμενη σύνοδο κορυφής θα κλείσει το θέμα με το πακέτο ανάκαμψης” θεωρώντας “πολύ σημαντικό να υπάρξει κι ένας σχεδιασμός ώστε γρήγορα οτιδήποτε θετικό προκύψει να μπορέσει να απορροφηθεί, να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο”. Διαμήνυσε δε, σε ενωτικούς τόνους, ότι “είναι η ώρα για κοινή προσπάθεια και για αλληλεγγύη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πια φάση, κυρίως για την οικονομία”. “Φωτογραφίζοντας”, παράλληλα, την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι της σκανδαλολογίας, τόνισε πως “είναι και μια ευκαιρία, και για εσάς ως κυβέρνηση αλλά και συνολικά για το πολιτικό σύστημα, να βρείτε τα κοινά σημεία συνεννόησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να δηλώσει ότι “ο σκοπός μας είναι στη διαδικασία συζήτησης του πορίσματος Πισσαρίδη για τον μετασχηματισμό της οικονομίας και, βέβαια, στην εκπόνηση του εθνικού σχεδίου, το οποίο πρέπει να καταθέσουμε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, να λάβουμε υπ' όψιν τις απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων και προφανώς και των υπολοίπων κομμάτων, ώστε το εθνικό σχέδιο της χώρας να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση”...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL