Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Σ. Φάμελλος: Ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ, αρνητικά ρεκόρ για την κοινωνία και την οικονομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: Ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ, αρνητικά ρεκόρ για την κοινωνία και την οικονομία

Στα οδυνηρά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία του ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και στη «λάσπη», όπως είπε, που πετάει στον ΣΥΡΙΖΑ για να τα καλύψει, επικεντρώθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Εκτός από το ότι «τα πράγματα πάνε ανάποδα», όπως λέει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ, δυστυχώς, μόλις σε ένα χρόνο, η Ελλάδα έχει «κατέβει» πολλά σκαλοπάτια στην οικονομία, στη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας και στην αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό. Αποδεικνύεται ότι έχουμε μία κυβέρνηση που χρησιμοποιεί εργαλεία πολιτικής εξαπάτησης και που έχει κυριολεκτικά κατεδαφίσει οτιδήποτε πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, «το αφήγημα περί «αρίστων» διαψεύστηκε με τον Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τον Διοικητή του νοσοκομείου στην Καρδίτσα και πολλές άλλες περιπτώσεις. Δυστυχώς, είχαμε ύφεση από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και σήμερα είχαμε την ανακοίνωση απώλειας 253.000 θέσεων εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Γινόμαστε επιπλέον συνεχώς αποδέκτες της δυσαρέσκειας των επαγγελματιών στην εστίαση και τον τουρισμό που, όπως μας μετέφεραν το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα, αισθάνονται τραγικά απομονωμένοι από την κυβέρνηση, δεν έχουν κανέναν να μιλήσουν, βιώνουν το αλαλούμ με το άνοιγμα και κλείσιμο των συνόρων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το βασικό τους πρόβλημα ότι δεν έχουν λάβει οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση. Αυτά είναι τα ρεκόρ του ενός χρόνου κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αρνητικά ρεκόρ για την κοινωνία και την οικονομία».

Ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην επικοινωνιακή φιέστα του κυρίου Μητσοτάκη στο Ελληνικό, ως παράδειγμα της τακτικής της πολιτικής εξαπάτησης που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως σημείωσε, δε γίνεται να δηλώνεις φιλοεπενδυτική κυβέρνηση όταν κατεδαφίζεις πέντε (5) από τα εννιακόσια (900) αυθαίρετα ενώ, το δημόσιο δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ και η κατεδάφιση, που «στήθηκε» για τις κάμερες, έγινε σε ένα οικόπεδο που δεν ανήκει καν ακόμη στον επενδυτή, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η σύμβαση.

«Πολιτική εξαπάτηση είναι ακόμη να μιλάς για τους επιστήμονες και τη μεσαία τάξη και να τους κοροϊδεύεις με τα voucher και το σκοιλ ελικικού. Δεν είναι δυνατόν η κοινωνία να υποφέρει και η κυβέρνηση να επιχειρεί, με το νομοσχέδιο που έφερε ο κύριος Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις στην πολιτική της και περιορίσει ή/και να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις. Αυτό που επιχειρείται αυτές τις μέρες στη Βουλή δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, από τη Μεταπολίτευση και μετά, με τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αρκετές από τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας μοιάζουν πολύ με αντίστοιχες ρυθμίσεις που είχαν γίνει την περίοδο της Χούντας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σ.Φάμελλος κλήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του κυρίου Καλογρίτσα, το τελευταίο διάστημα, που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία για να πετάξει «λάσπη» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν μία κυβέρνηση βρίσκεται σε ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση γιατί πρέπει να απολογηθεί στον κόσμο που δεν έχει μεροκάματο, που δε βγάζει άκρη με τους χειρισμούς του κυρίου Θεοχάρη στον τουρισμό, χρησιμοποιεί οτιδήποτε σάπιο και βρώμικο υπάρχει ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Ενώ ο κύριος Καλογρίτσας ήταν για τη ΝΔ το πλέον αναξιόπιστο πρόσωπο, το μαύρο πρόβατο, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις άδειες των καναλιών, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ τον «αγαπάει».

Ο κύριος Καλογρίτσας βγήκε εκτός τηλεοπτικών αδειών και δεν πήρε καμία παράταση όταν την ζήτησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε εκτός διαγωνισμού. Να θυμίσω ακόμη ότι επί ΣΥΡΙΖΑ και με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, από τον Νίκο Παππά και τον Λευτέρη Κρέτσο, «ξεβολεύτηκαν» οι καναλάρχες που δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και αναγκάστηκαν να πληρώσουν για άδειες και φορολογία για τις διαφημίσεις. Αυτό δεν είχε συμβεί επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Έρχεται λοιπόν σήμερα το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο να απορρίψει όσα ισχυρίζεται ο κύριος Καλογρίτσας, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του κυρίου Καλογρίτσα για το κατασκευαστικό έργο με την εταιρεία CCC, τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα δηλαδή αφότου κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τώρα, ξαφνικά, κάποια χρόνια μετά, και με συνήγορο τον κύριο Λοβέρδο, φτιάχνει μία ιστορία χωρίς καμία απόδειξη για το εάν είναι αληθινή. Εμείς δεν ανακατευόμαστε με τις υποθέσεις οποιουδήποτε επιχειρηματία».

Σημείωσε τέλος ότι τα πολιτικά πρόσωπα κρίνονται για ζητήματα που αφορούν στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στη μείωση του δημόσιου οφέλους και στον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών. «Δεν έχει προκύψει τίποτε τέτοιο ούτε για τον Νίκο Παππά, ούτε για τον κύριο Παπαγγελόπουλο από τις αμφιβόλου αξιοπιστίας ηχογραφήσεις του κυρίου Μιωνή. Δεν έχει προκύψει και κανένα ζήτημα εμπλοκής τους με χρηματοδοτήσεις».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL