Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Γ. Δραγασάκης: Οργανωμένο σχέδιο «περιορισμού» του ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ και συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης: Οργανωμένο σχέδιο «περιορισμού» του ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ και συμφέροντα

Αυτό που ζούμε με την διακυβέρνηση της ΝΔ έχει δύο στόχους, ο πρώτος είναι ο αποπροσανατολισμός, δηλαδή να μην μιλάμε για τις 200.000 απολύσεις και ο δεύτερος  είναι το κουκούλωμα των σκανδάλων τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, Γιάννης Δραγασάκης.

"Δεν προξενεί εντύπωση ότι σήμερα, ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, αντί να συζητάμε, με πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης, για το «θετικό έργο» της, συζητάμε για τα δήθεν σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό γίνεται" επισήμανε ο Γ. Δραγασάκης.

Επιπλέον εξήγησε ότι "η λογική είναι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει, αλλά να υπάρχει χωρίς να κυβερνάει”".

"Προσπαθούν λοιπόν, εκ νέου, με κάθε μέσο, να αποτρέψουν την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία επεισόδια του σχεδίου αυτού αποκαλύπτουν υιοθέτηση της λογικής του κ. Βορίδη ακόμη και για «θεσμική» αποτροπή ανάληψης της κυβέρνησης από την Αριστερά" είπε καταληκτικά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τα κύρια σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο ραδιόφωνο του Real FM 97,8

  •     Οι 200.000 απολύσεις του Ιουνίου όπως και το ότι, σύμφωνα με μελέτες, το 20% των επιχειρήσεων παραμένει ακόμα κλειστό, πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Είμαστε σε μια πορεία μεγάλης ύφεσης.

  •     Η λογική της κυβέρνησης περί «εφεδρειών» δεν θα έχει νόημα αφενός αν ο ασθενής εξασθενίσει πλήρως, οπότε μετά δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αφετέρου αν επανέλθει ο δημοσιονομικός κανόνας -που κάποτε θα επανέλθει-, οπότε δεν θα είναι εφικτές οι απαραίτητες δημοσιονομικές ενέσεις.

  •     Το μέγεθος του προβλήματος στην οικονομία, όπως καθημερινά φανερώνεται, δείχνει την ανάγκη που είχε επισημάνει εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των ισχυρών εμπροσθοβαρών μέτρων.

  •     Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη στους Financial Times περί «δικών μας μεταρρυθμίσεων» που έχουν μείνει ανολοκλήρωτες. Είναι ρητορική που θυμίζει τη ρητορική των μνημονίων και της τρόικας. Μακριά από τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Εκτός και αν στην κυβέρνηση συμμερίζονται τις λογικές της «δημιουργικής καταστροφής», δηλαδή με το πρόσχημα των «ζόμπι», να προχωρήσει ο αφανισμός επιχειρήσεων και η βίαιη αναδιάταξη του επιχειρηματικού τοπίου.

  •     Η στάση της Τουρκίας σίγουρα προκαλεί προβληματισμό. Χωρίς υποχώρησή μας από τα όσα επιτάσσει το διεθνές δίκαιο όμως, χρειάζεται διάλογος και να στήνουμε γέφυρες. Οι χειρισμοί της ΝΔ, όμως, μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν στην εξωτερική πολιτική. Από τη μία ενεπλάκη στο φιάσκο της Λιβύης και από την άλλη εγκατέλειψε το «πνεύμα» των Πρεσπών και την ιδέα της Βαλκανικής Συνανάπτυξης.

  •     Όσοι ζήσαμε το ’89, σε όποια πλευρά και αν βρεθήκαμε, θεωρώ ότι έχουμε γίνει πιο σοφοί. Όπου ακούμε για παρακολουθήσεις, κασέτες κ.λπ οφείλουμε να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για το τι είναι αλήθεια και τι όχι. Προφανώς δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που δεν γνωρίζω. Ποιο, όμως, είναι το δεδομένο στην περίπτωση του κ. Καλογρίτσα; Ότι είναι ένας επιχειρηματίας υπό πτώχευση. Και σε αυτή τη θέση κάποιος ενίοτε ψάχνει οποιοδήποτε τρόπο για να διασωθεί.

  •     Δεν προξενεί εντύπωση ότι σήμερα, ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, αντί να συζητάμε, με πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης, για το «θετικό έργο» της, συζητάμε για τα δήθεν σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό γίνεται:

  •         Για αποπροσανατολισμό απ’ όσα συμβαίνουν στην οικονομία

  •         Για κουκούλωμα των πραγματικών σκανδάλων που αναγνωρίζει η Δικαιοσύνη σε άλλες χώρες και εδώ μιλάμε για «σκευωρίες»

  •         Για τον «περιορισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

  •     Το 2015 στήθηκε η «αριστερή παρένθεση» και απέτυχε. Σήμερα εφαρμόζουν ένα σχέδιο «περιορισμού» του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή έχουν αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει και φοβούνται ότι οι κοινωνικές συνθήκες σύντομα θα τον καταστήσουν αναγκαίο να κυβερνήσει ξανά τη χώρα. Προσπαθούν λοιπόν, εκ νέου, με κάθε μέσο, να αποτρέψουν την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία επεισόδια του σχεδίου αυτού αποκαλύπτουν υιοθέτηση της λογικής του κ. Βορίδη ακόμη και για «θεσμική» αποτροπή ανάληψης της κυβέρνησης από την Αριστερά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL