Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Η κυβέρνηση δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη λίστα Πέτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη λίστα Πέτσα

Μετά από σχεδόν δύο μήνες έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση τη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν 20 εκατ. ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα άλλα κόμμα της αντιπολίτευσης για τη διανομή των 20 εκ. στα ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους, ακόμα και σε ανύπαρκτα σάιτ.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει σήμερα τις εντολές καταχώρησης και τις αρχικές τιμολογήσεις

Nα δώσει σήμερα τις εντολές καταχώρησης και τις αρχικές τιμολογήσεις απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς, όπως σημειώνει, επιβεβαιώνεται ότι η λίστα Πέτσα "μαγειρεύτηκε".

«Μετά από μια απίστευτη καθυστέρηση 90 ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σέρβιρε σήμερα τη λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για την καμπάνια σχετικά με τον κορωνοϊό.

Οφείλει όμως, σήμερα κιόλας, να δημοσιοποιήσει και τις αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης που έστειλε η εταιρία initiative στα Μέσα, καθώς και τις αρχικές τιμολογήσεις. Εάν δεν το πράξει, επιβεβαιώνεται πως τόσες εβδομάδες η λίστα «μαγειρευόταν» ώστε να αποφύγουν οι υπουργοί της κυβέρνησης τις ευθύνες για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ακόμα και σε ανύπαρκτα Μέσα» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Και βεβαίως, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει για ποιον λόγο έχει αποκλείσει συγκεκριμένα Μέσα μόνο και μόνο επειδή ασκούν κριτική σε αυτή. Αλλά και να εξηγήσει γιατί σε κάποια Μέσα έχουν δοθεί ψίχουλα, ενώ, όσα επιτίθενται συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρυσωθεί πλουσιοπάροχα. Μήπως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε προκειμένου να φανεί, ψευδεπίγραφα, πως καλύπτεται το κριτήριο του πλουραλισμού; Αναμένουμε άμεσα πλήρεις απαντήσεις» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας ζητούσε να γίνει επίσημη ενημέρωση για τα ακριβή ποσά που κατατέθηκαν ανά δικαιούχο, αλλά και παράλληλη κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο. Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την επισκεψιμότητα ή την τηλεθέαση των Μέσων. Μονάχα τη χειραγώγηση, το στραγγαλισμό της ενημέρωσης και τη χρηματοδότηση ημετέρων. Κάτι τέτοιο όμως συνήθως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες» είχε αναφέρει σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Δείτε τη λίστα:

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για λίστα Πέτσα: Να δοθούν σήμερα οι εντολές καταχώρησης και οι αρχικές τιμολογήσεις

Δημοσιογραφικές ενώσεις προς Στ. Πέτσα: Με ποια κριτήρια δόθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ;

Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά που διένειμε στα ΜΜΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL