Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Γ. Κατρούγκαλος: Υπάρχει κενό ενημέρωσης για τα ελληνοτουρκικά, να γίνει συμβούλιο αρχηγών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Υπάρχει κενό ενημέρωσης για τα ελληνοτουρκικά, να γίνει συμβούλιο αρχηγών (Video)

Χρειάζεται εθνική στρατηγική και για αυτό το λόγο έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να γίνει ένα συμβούλιο αρχηγών σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.https://www.youtube.com/embed/UF60OiTG-xY

«Πρέπει να υπάρξει μία εκστρατεία εκπαίδευσης και ενημέρωσης του ελληνικού λαού για αυτά τα θέματα. Υπάρχει ένα κενό ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Πρέπει ο ελληνικός λαός να ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε αν πάμε στο δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία» σημείωσε ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.

«Η βασική διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ είναι ότι εμείς έχουμε προσφέρει στήριξη ακόμα και σε αποφάσεις που ήταν ιδιαίτερα δεκτικές κριτικής» ανέφερε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε:

«Δεν έχετε ακούσει από εμάς κατηγορίες για προδοσία. Αντίθετα με τη ΝΔ έχουμε πει ότι θα βάλουμε πλάτη. Όταν όμως φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης υποκύπτει στην πίεση του κ. Σαμαρά και δηλητηριάζει την πολιτική σκηνή, είναι προφανές ότι η πολιτική σκηνή της χώρας μας δεν μπορεί να είναι σαν το μήλο της Χιονάτης. Δηλαδή το μισό δηλητηριασμένο, αυτό που αφορά την εσωτερική πολιτική, το άλλο μισό να μείνει ανέπαφο. Οι κυβερνήσεις είναι αυτές που διαμορφώνουν το κλίμα».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ Χρ.  Ροζάκης, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το Καστελόριζο όπως και όλα τα νησιά μας δεν είναι απομονωμένο. Είναι κομμάτι μίας αλυσίδας νησιών που ξεκινά από τα βόρεια νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την εσχατιά, το Καστελόριζο. Είναι σημαντικό για την νομολογία του δικαστηρίου καθώς δεν αντιμετωπίζονται σημειακά αυτά τα νησιά αλλά σαν μία οργανική ενότητα».

Αναφερόμενος τέλος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε από Σεπτέμβρη θα έχουμε ένα κοινωνικό και οικονομικό τσουνάμι εξαιτίας όχι μόνο της πανδημίας αλλά και της αδράνειας της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει. «Επειδή δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με οικονομικά μέτρα, θέλει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων με αστυνομικά. Επαναφέρονται ιδιώνυμα ποινικά αδικήματα».

«Το Σύνταγμα προστατεύει κατεξοχήν τις μειοψηφίες όταν διαμαρτύρονται, πολύ περισσότερο τις πλειοψηφίες. Δεν μπορεί ο νόμος να προσθέσει άλλες περιπτώσεις περιορισμών από αυτά που λέει το Σύνταγμα. Δεν μπορεί ο νομοθέτης να επιδεινώσει την συνταγματική προστασία. Βρισκόμαστε μπροστά στην ανάγκη να θωρακίσουμε την Δημοκρατία μας».

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL