Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Αλ. Χαρίτσης: Τώρα το νέο κοινωνικό συμβόλαιο του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στην κοινωνία (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Τώρα το νέο κοινωνικό συμβόλαιο του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στην κοινωνία (Ηχητικό)

Στόχος μας είναι οι προγραμματικές θέσεις μας να φτάσουν στην κοινωνία, θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που ήδη ασφυκτιούν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τόσο εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού όσο και της αναποτελεσματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στην οικονομία, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, με αφορμή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους έξι άξονες για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην παραγωγή, την εργασία, το κοινωνικό κράτος, τη νέα γενιά, το περιβάλλον και τα δικαιώματα. Μετά το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για τη στήριξη της κοινωνίας στις νέες συνθήκες της πανδημίας και της οικονομικής ύφεσης που είναι ήδη υπαρκτή. Σε άμεση πάντα επικοινωνία με την κοινωνία και τους φορείς η οποία είναι ανεκτίμητη και αναντικατάστατη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κόμματος.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/848821180&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Εστιάζοντας στο μέτωπο της οικονομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι “η οικονομική κρίση είναι εδώ, αφού διαφαίνονται ήδη τα σημάδια αποσύνθεσης σε πολλούς κλάδους της οικονομίας και κυρίως στον τουρισμό”, και συνέχισε: “Η χώρα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πανδημία με μία οικονομία πολύ εύθραυστη λόγω, τόσο των συνολικών παθογενειών της, όσο και της πολιτικής που ακολουθεί η ΝΔ ήδη πριν τον κορωνοϊό”. Μάλιστα, υπενθύμισε “χάσαμε μια ολόκληρη γενιά με την δεκαετή κρίση, σήμερα πάλι μια ολόκληρη γενιά κινδυνεύει να αντιμετωπίσει το φάσμα της ανεργίας πριν καν μπει στην παραγωγική διαδικασία. Το στοίχημα για τους νέους ανθρώπους είναι να παραμείνουν κοινωνικά και πολιτικά ενεργοί” .

Για το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε: “Χρειαζόμαστε μία σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας, που δεν θα ανοίγει τις κερκόπορτες που προσπαθεί να ανοίξει η πολιτική της ΝΔ με τις ιδιωτικοποιήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ένα διάλειμμα για δύο μήνες, αλλά φαίνεται ότι επαναφέρει μετά την πανδημία την ίδια πολιτική που ακολουθούσε και πριν από αυτή”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου χαρακτήρισε “άκρως ανησυχητικές” τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και εξήγησε ότι: “Στα ζητήματα αυτά χρειάζεται πλήρης ενημέρωση και εθνική συνεννόηση και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΝΔ ακολουθεί τη λογική της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική”. Τόνισε, λοιπόν, πως “επιβάλλεται να επιστρέψουμε στην ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αποκορύφωμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με μια σειρά πρωτοβουλιών με τριμερείς συμφωνίες με τις χώρες της περιοχής, την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο και την απαίτηση στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας να λάβει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, με τη δυνατότητα ακόμη και επιβολής κυρώσεων”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL