Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Απίστευτός Πέτσας: Αγανακτισμένος πολίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απίστευτός Πέτσας: Αγανακτισμένος πολίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Ομπρέλα προστασίας προς τον... αγανακτισμένο πολίτη Άδωνι Γεωργιάδη ύψωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά την αξίωση του ελεγχόμενου στην υπόθεση Novartis “να μπει η κυρία Τουλουπάκη φυλακή για πολλά έτη”. «O κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως υπουργός της κυβέρνησης αλλά ως απλός πολίτης που εξέφρασε μια προσωπική αγανάκτηση για το γεγονός ότι η υπόθεσή του δεν έχει διαλευκανθεί εδώ και χρόνια” ήταν η πρωτοφανής απάντηση-κάλυψη του κυβερνητικού εκπροσώπου, που αμέσως μετά δεν δίστασε να ισχυριστεί πως “η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών»!

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των προχθεσινών πανικόβλητων επιθέσεών του, απέφυγε να αυτοπροσδιοριστεί ως... πολίτης λέγοντας ότι “η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το σύνταγμα. Όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί ορκιζόμαστε πίστη στο σύνταγμα”!

ΣΥΡΙΖΑ: Σπίτι του!

“Αν η κυβέρνηση θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μιλά ως απλός πολίτης, όπως είπε με θράσος σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να τον στείλει σήμερα κιόλας σπίτι του, ώστε να μπορεί να λέει ό,τι θέλει”, απάντησε άμεσα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου τονίζει πως "όσο παραμένει υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει το σύνολο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και καλύπτεται από αυτόν για την ωμή και χυδαία παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη, εφόσον απείλησε με φυλάκιση την εισαγγελέα Διαφθοράς επειδή τολμά να τον ελέγχει για το σκάνδαλο Novartis". Καταλήγει δε με τη σαρκαστική επισήμανση ότι "εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να τον διώξει τώρα, ας το κάνει τουλάχιστον όταν ο κ. Σαμαράς τού επιτρέψει να κάνει ανασχηματισμό".

Συνήγορος Γεωργιάδη ο Λαζαρίδης

Τα χυδαία παραληρήματα του Άδωνι Γεωργιάδη προκαλούν διχοστασία στους κόλπους της Ν.Δ. «Ο κ. Γεωργιάδης έθεσε ένα συγκεκριμένο ζήτημα παραβίασης του συντάγματος από την κ. Τουλουπάκη. Αν το έχει παραβιάσει, δεν πρέπει να τιμωρηθεί;» ήταν το απειλητικό ερώτημα που έθεσε, σε ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης του υπουργού, ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Αποστασιοποίηση Στυλιανίδη

«Ο καθένας κρίνεται για τις θέσεις που παίρνει και πόσο καλά τις στοιχειοθετεί» ήταν, αντίθετα, το “άδειασμα” που επεφύλαξε προς τον υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σημείωσε δε με νόημα ότι “έχω πολιτευτεί με αυτό τον τρόπο και δεν θα κάνω εκπτώσεις στις αρχές και στις αξίες μου».

Νέες βολές κατά Τουλουπάκη

Xθες, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλώθηκε σε διαδικτυακές βολές κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς -απαλείφοντας ωστόσο τις απειλές περί... φυλακής- καθώς ισχυρίστηκε στο Τwitter ότι “η κ.α Τουλουπάκη όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν έχει βρει απολύτως τίποτε εναντίον μου για το μόνο αδίκημα που μπορεί να με ελέγξει -δηλ. της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες-, επιτρέπει με την κωλυσιεργία τον δημόσιο καθημερινό μου διασυρμό. Ντροπή της!”

Επιβεβαίωση για συνάντηση με Μιωνή

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επιβεβαίωσε (μέσω Twitter) το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” περί συνάντησής του με τον Σ. Μιωνή στις 16 Ιουνίου, “λίγο πριν βγει το ηχητικό”. Περιορίστηκε μόνο στη διάψευση ότι η συνάντηση ήταν... κρυφή (όπως ανέγραφε η εφημερίδα) αναπαράγοντας τη σχετική φωτογραφία που είχε ανεβάσει τότε στο Instagram...

Επιθέσεις Πέτσα κατά Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο χθεσινό μπρίφινγκ, επιβεβαίωσε τη στόχευση του Μαξίμου να διατηρήσει στο “κάδρο” των κυβερνητικών λασπολογικών μεθοδεύσεων τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Τρεις μέρες μετά τις αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα» υποστήριξε, με παραπλανητική διάθεση, ο Στ. Πέτσας. Ανέσυρε δε τη γνωστή “καραμέλα” ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης “έχει μόνο δύο επιλογές: Είτε να διαγράψει τον κ. Παππά είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους”.

Μνημείο εμπαιγμού αποτελεί ο ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι “η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στο έργο της Προανακριτικής” κι ενώ ο ίδιος θεμελίωσε το... κατηγορητήριο του Μαξίμου κατά της προηγούμενης κυβέρνησης πάνω στην παρανόμως καταγεγραμμένη συνομιλία που κατέθεσε στην Επιτροπή ο Σ. Μιωνής!

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως οι “αποκαλύψεις δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούσε σαν 'μαγαζί' με παραμάγαζα, εμφανίζουν τον κ. Παππά αποφασισμένο να παρέμβει στην εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη, ενώ επιβεβαιώνουν στοχοποίηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη”...

Σε ερώτημα δε για το αν θα πρέπει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής ώστε να συμπεριληφθεί ο κ. Παππάς, ο κ. Πέτσας -πετώντας την μπάλα στην εξέδρα- ανέφερε ότι δεν θα κάνει σχόλιο για το τι θα πράξει η Προανακριτική...

Σιωπή για Κοντολέοντα

Δεν περνά απαρατήρητη η “σιωπή” των ενοίκων του Μαξίμου έναντι των καταγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που “φωτογραφίζουν” τον διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέντα και εστιάζουν “στις παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών, με ή χωρίς πτυχίο”.

Προβληματισμένοι οι “μετριοπαθείς”

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ. δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την επιλογή της κυβέρνησης να στρέψει την ατζέντα “στο μέτωπο της σκανδαλολογίας”. Όπως υποστηρίζουν, “η τακτική μας ευνοεί τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια συγκυρία που πληθαίνουν και τα σημάδια της οικονομικής ύφεσης”. Επιπλέον, εκφράζουν τη θέση, με το βλέμμα στο Μαξίμου, ότι “πρέπει πάντα να υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας στοιχειώδους συναίνεσης στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό λόγω της απρόβλεπτης κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας”.

Διαβαθμίσεις εντοπίζονται και στις προσεγγίσεις του Τύπου που απευθύνεται στην κεντροδεξιά βάση. Τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων “Τα Νέα” και “Ελεύθερος Τύπος” υιοθετούν πλήρως -και με πηχυαίους τίτλους- την κυβερνητική ατζέντα. Σε ήπιους τόνους κινείται η “Καθημερινή”, που εστιάζει (σε ένα σημείο του πρωτοσέλιδου) στην “Εισαγγελική έρευνα για τις συνομιλίες”. Αντίθετα, η “Εστία” τόνιζε στον κεντρικό τίτλο ότι είναι “Παράνομος ο ‘κοριός’ Μιωνή, σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο”!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL