Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Στήριξη «εδώ και τώρα» ζητάνε οι επιχειρήσεις της Ξάνθης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στήριξη «εδώ και τώρα» ζητάνε οι επιχειρήσεις της Ξάνθης

Θεσσαλονίκη. Περισσότερα τεστ ανίχνευσης του SARS - CoV-2 ζητούν οι τοπικές αρχές στο Σούλι μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας, ενώ στην Ξάνθη τα συνεχιζόμενα κρούσματα έχουν φέρει σε απόγνωση τους ανθρώπους του τουρισμού και της αγοράς, που ζητάνε αμέσως συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να τους στηρίξει. «Τώρα και όχι σε δύο μήνες, όταν θα είναι αργά για όλους μας».

Αυξάνονται τα κρούσματα

Στην Παραμυθιά από τα 36 τεστ ανίχνευσης που έγιναν από τον ΕΟΔΥ χθες ακόμη δύο βρέθηκαν θετικά, ενώ τα καλά νέα ήταν ότι ανάμεσα στα 34 αρνητικά ήταν και τα τεστ που αφορούσαν στους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς. Και αυτό διότι ένα από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα εργάζεται εκεί.

Τα δύο θετικά, όπως έγινε γνωστό, είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πώς έφθασε ο SARS - CoV-2 στην Παραμυθιά, που μέχρι το περασμένο Σάββατο δεν είχε κανένα κρούσμα. Στην Παραμυθιά βρέθηκε χθες ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν να είναι ανήσυχοι, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί αφορούν μέχρι τώρα άτομα που είναι μέλη δύο οικογενειών.

Μηδενικές οι κρατήσεις

Στην Ξάνθη, όπου χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα 8 κρούσματα SARS - CoV-2, ενώ ένα επιπλέον επιβεβαιώθηκε στη Ροδόπη, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού βρίσκονται σε απόγνωση. Όπως υποστηρίζουν, μετά τη νέα επιδημιολογική έξαρση οι κρατήσεις για δωμάτια σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα ξένων και ντόπιων τουριστών συνεχίζουν να είναι μηδενικές, ενώ και η κίνηση στην αγορά είναι ελάχιστη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στ. Μωραΐτη, ύστερα από 4 - 5 μήνες χωρίς καθόλου ή ελάχιστα έσοδα οι επιχειρηματίες βλέπουν να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα στις επιχειρήσεις τους και είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε ραντεβού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να του ζητήσουμε την έμπρακτη στήριξή του στις επιχειρήσεις της Ξάνθης. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει τώρα, διότι σε δύο μήνες η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Στην περιοχή βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας, που είχε συσκέψεις με τις τοπικές αρχές σε Ξάνθη και Κομοτηνή και επισκέφθηκε δομές Υγείας και χώρους όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Από χθες το βράδυ πάντως έληξε η καραντίνα στον οικισμό του Αγιάσματος στη Ροδόπη, αλλά συνεχίζουν να ισχύουν τα οριζόντια επιπλέον μέτρα προφύλαξης σε όλο τον Δήμο Ιάσμου έως το τέλος Ιουνίου.

Στο μεταξύ ανάμεσα στα 16 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ είναι δύο «εισαγόμενα» από τον Προμαχώνα, όπου σημειωτέον γίνονται έλεγχοι δειγματοληπτικοί και όχι καθολικοί σε όσους και όσες περνάνε τα σύνορα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL