Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
"Κατενάτσιο" Πέτσα για τα εκατομμύρια στα ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Κατενάτσιο" Πέτσα για τα εκατομμύρια στα ΜΜΕ

“Κατενάτσιο” εφάρμοσε ο Στέλιος Πέτσας αναφορικά με τα αιτήματα της αντιπολίτευσης αλλά και "γαλάζιων" στελεχών για τη δημοσίευση της λίστας με τα ποσά που έλαβε κάθε μέσο ενημέρωσης στο πλαίσιο των διαφημιστικών εκστρατειών “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”.

“Τα ποσά θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους από το υπουργείο Οικονομικών με τις νόμιμες διαδικασίες» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο.

“Σφίγγει” ωστόσο και ο "γαλάζιος" κλοιός γύρω από τον Στ. Πέτσα και το Μαξίμου. “Εκείνο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των αποδεκτών. Αυτονόητο να δώσει και τα ποσά» διαμήνυσε (EΡΤ-1) η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

“Έχω πει και στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια. Το είχα πει και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Επιχειρώντας δε να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εφημερίδα “Documento” (χωρίς να την κατονομάσει) αναζήτησε ελιγμό στο... αίτημα προς τον “κ. Τσίπρα, ο οποίος ενδιαφέρεται για τα ποσά, να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο, με το οποίο ταυτίζεται την περίοδο της διακυβέρνησής του, δηλαδή από το 2015 έως το 2019”.

Επικαλούμενος ωστόσο “διάφορα δημοσιεύματα” έσπευσε να υποστηρίξει ότι η εφημερίδα αυτή (σ.σ.: “Documento”) “φέρεται να έχει πάρει μεγάλα ποσά στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τράπεζες και κάποιες ΔΕΚΟ, τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ”. Σημειώνεται ότι o ιστότοπος documento.gr δημοσίευσε, ήδη από χθες, τα κονδύλια που έλαβε από κρατικές διαφημιστικές καταχωρίσεις από το 2017, οπότε άρχισε η έκδοση της εφημερίδας "Documento".

Ο Στ. Πέτσας ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση “για το πόσα χρήματα αντίστοιχα έχουν πάρει, εκτός από το 'Documento', κι άλλες εφημερίδες από τις τράπεζες, όπως το 'Πρώτο Θέμα', το 'Βήμα', η 'Καθημερινή'”. Περιορίστηκε στην αναφορά ότι “έχω προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις για τη συγκεκριμένη εφημερίδα” καλώντας για δεύτερη φορά τον Αλέξη Τσίπρα -στο πλαίσιο του χθεσινού μπρίφινγκ- να καταθέσει τα ποσά που πήρε η συγκεκριμένη εφημερίδα την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Επιβεβαίωσε δε τα κυβερνητικά κριτήρια για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ επαναλαμβάνοντας ότι “το μέσο ενημέρωσης αυτό (σ.σ.: 'Documento') είναι γνωστό για τη λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Είναι γνωστό για fake news”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο μίας παραπλανητικής αντιπαραβολής, αξίωσε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να μην τοποθετεί τα ποσά μίας καμπάνιας που έσωσε ζωές σε μία προσπάθεια να διαμορφώσει έναν που κατασκευάζει θέματα όπως αυτά που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα και αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL