Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Δυσφήμηση για τον τουρισμό η ταλαιπωρία στον Προμαχώνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυσφήμηση για τον τουρισμό η ταλαιπωρία στον Προμαχώνα

Θεσσαλονίκη. Δυσφήμηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας είναι η κατάσταση που επικρατεί στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα από την ώρα που άνοιξε για τουρίστες από χώρες της Ε.Ε. και από τη Σερβία. Η ταλαιπωρία όσων φτάνουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι τεράστια.

Σε πολλές περιπτώσεις περιμένουν οικογένειες τουριστών, αλλά και επαγγελματίες οδηγοί με φορτηγά υποχρεώνονται να περιμένουν έως και δέκα ώρες για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τους τελικούς προορισμούς τους. Οι ουρές των Ι.Χ. αυτοκινήτων σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, το ίδιο και των φορτηγών, ενώ η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο σήμερα και αύριο, αφού εκτιμάται ότι μερικές χιλιάδες τουρίστες ξεκινάνε αυτό το σαββατοκύριακο της διακοπές τους.

Πέρα από την αυξημένη κίνηση, αφού παραμένουν κλειστοί άλλοι μεθοριακοί σταθμοί στον βορειοελλαδικό χώρο που θα μοιράζονταν το φορτίο των εισόδων, ρόλο στις μεγάλες καθυστερήσεις παίζουν και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού, καθώς όσοι ξένοι υπήκοοι υποβάλλονται στο τεστ πρέπει να δηλώνουν, πέρα από τα ακριβή στοιχεία τους, το πού θα διαμείνουν και τηλέφωνα επικοινωνίας, προκειμένου να ειδοποιηθούν στην περίπτωση που βγουν θετικοί στον ιό.

Ανήσυχοι οι ξενοδόχοι

Στο μεταξύ ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι ξενοδόχοι των τουριστικών περιοχών της βόρειας Ελλάδας και εκτιμάται ότι ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων δεν παραμείνουν κλειστά, διότι οι ιδιοκτήτες τους εκτιμούν ότι η καλοκαιρινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση του «Miraggio ThermalSpa Resort», ενός από τα μεγαλύτερα πεντάστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, ανακοίνωσε ότι δεν θα το λειτουργήσει φέτος «κατόπιν ωρίμου σκέψεως».

Επικαλείται τα «αχαρτογράφητα νερά» της εξέλιξης της διάδοσης του κορωνοϊού και «την αυξημένη τάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες». Αυτό σημαίνει ότι ήδη χάθηκαν μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Όσοι ξενοδόχοι λένε ότι θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους ετοιμάζονται να το πράξουν από την 1η Ιουλίου, αλλά δεν κρύβουν την αγωνία και την οικονομική ανασφάλεια που νιώθουν, όπως και τον φόβο να βρεθεί κάποιος από τους πελάτες τους θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL