Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Η κουστωδία Μητσοτάκη έμεινε παράνομα σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κουστωδία Μητσοτάκη έμεινε παράνομα σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

«Η τουριστική περίοδος ξεκινά 15 Ιουνίου, ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου στο πλαίσιο διαγγέλματος για την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου. Σε ευθυγράμμιση με τις ανακοινώσεις αυτές, το υπουργείο τουρισμού προχώρησε τις επόμενες ημέρες σε εξειδίκευση των μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται για την ομαλή λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων.

Θα περίμενε κανείς όλα αυτά να εφαρμόζονται μέχρι κεραίας, ιδιαίτερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα κυβερνητικά στελέχη και τους δημοσίους λειτουργούς. Φαίνεται όμως πως αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις φιέστες του ισχύουν άλλοι κανόνες.

Υπενθυμίζουμε πως, όπως έχει αποκαλύψει το avgi.gr, ο Δήμος Θήρας, προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, δέσμευσε 79 (!) δωμάτια στο ξενοδοχείο «Volcano View Hotel» για διανυκτέρευση (δεν γνωρίζουμε πόσα ήταν δίκλινα ή μονόκλινα), όπως προκύπτει από τη σύμβαση του Δήμου με τοπικό ξενοδοχείο.  Το κόστος της σύμβασης ήταν 7.000 ευρώ.

«Ημερομηνία άφιξης είναι η 12η Ιουνίου 2020 και η ημερομηνία αναχώρησης η 16η Ιουνίου 2020» αναφέρει άλλωστε η σύμβαση.

Όπως όμως πληροφορούμαστε το εν λόγω ξενοδοχείο δεν είναι 12μηνης διαμονής. Πρόκειται για γνωστό εποχικό ξενοδοχείο, το οποίο θα έπρεπε να φιλοξενεί επισκέπτες από τις 15 Ιουνίου και έπειτα.

Η κουστωδία Μητσοτάκη διέμεινε στο ξενοδοχείο πριν από αυτή την ημερομηνία. Πρόκειται δηλαδή για καραμπινάτη παρανομία και για αδικία σε βάρος των υπόλοιπων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού, καθώς οι ιδιοκτήτες έλαβαν αντίτιμο για την δέσμευση των δεκάδων δωματίων, όσο άλλες ξενοδοχειακές μονάδες παρέμειναν αναγκαστικά κλειστές.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Τουρισμού και να επιβάλει πρόστιμο στο ξενοδοχείο επειδή λειτούργησε παρανόμως πριν την 15η Ιουνίου. Αντίστοιχα πρέπει να παρέμβουν οι αρμόδιες κρατικές και δημοτικές αρχές και να ακυρώσουν τη σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Θήρας και το ξενοδοχείο.

Διαβάστε επίσης:

Λεφτά με το τσουβάλι για τη φιέστα Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

83 δωμάτια για την κουστωδία Μητσοτάκη στη Σαντορίνη (φωτο)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL