Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Αποζημιώσεις για το «μπάχαλο» ζητούν οι ξενοδόχοι της Βόρειας Ελλάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποζημιώσεις για το «μπάχαλο» ζητούν οι ξενοδόχοι της Βόρειας Ελλάδας

Οι Σέρβοι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι από χθες να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, όμως, όπως τονίζουν ξενοδόχοι της Βόρειας Ελλάδας, «η ζημιά έγινε και το ερώτημα είναι: Ποιος θα την πληρώσει;».

Μετά το «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε τη Δευτέρα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας Σέρβων τουριστών που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις εστίες τους, χθες η κυβέρνηση έδωσε αρχικά προφορική εντολή στους ανοιχτούς τελωνειακούς σταθμούς να επιτρέπουν σε πολίτες της Σερβίας την είσοδο. Μόνο που, σύμφωνα με τους ξενοδόχους που τους περίμεναν, πολλοί από αυτούς ακύρωσαν τις κρατήσεις που είχαν κάνει και τα δωμάτια συνεχίζουν να παραμένουν άδεια.

Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης με ανακοίνωσή της δεν κρύβει την οργή των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων για το ΦΕΚ που εκδόθηκε την Κυριακή και παρέτεινε το κλείσιμο των συνόρων έως το τέλος του Ιουνίου για τους εκτός Σένγκεν κατοίκους χωρών. «Η οικονομική ζημία την οποία έχουν υποστεί ιδιοκτήτες καταλυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα από την ξαφνική αυτή αλλαγή χρήζει άμεσης αποζημίωσης» τονίζει και προσθέτει ότι «η βλάβη της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού είναι τεράστια και είναι θέμα που αφορά άμεσα την κοινωνία της Πιερίας, αφού οι Σέρβοι τουρίστες αιμοδοτούν επί δεκαετίες όχι μόνο τα καταλύματα, αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής!».

Εξίσου εξοργισμένοι είναι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων του Στρυμωνικού κόλπου και της Χαλκιδικής, που περίμεναν επίσης Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι δεν έφτασαν ποτέ, αφού το ταξίδι τους σταμάτησε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς υπέστησαν διπλή ταλαιπωρία επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με ποιοι μεθοριακοί σταθμοί στα βόρεια σύνορά μας είναι ανοιχτοί και ποιοι όχι. Έτσι, αρχικά κατευθύνθηκαν στους Ευζώνους στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, που τα βρήκαν κλειστά, κι από εκεί στον Προμαχώνα, όπου τους ανακοινώθηκε ότι δεν μπορούν να εισέλθουν ακόμη στην Ελλάδα...

Κ. Νοτοπούλου: Επιτελικό μπάχαλο...

«Το υπουργείο Τουρισμού είναι ο ορισμός του μπάχαλου» σχολίασε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και Ρουμάνοι τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία πιστεύοντας πως έχουν ανοίξει και οι εκεί μεθοριακοί σταθμοί. Καυτηρίασε την έλλειψη σοβαρής επίσημης ενημέρωσης των τουριστών υποστηρίζοντας ότι αυτή που έχουν είναι «κατακερματισμένη, ανεπίκαιρη και εντέλει παραπλανητική, αφού ακόμη και η ‘εμβληματική’ πρωτοβουλία της ψηφιακής εφαρμογής την οποία ανακοίνωσαν από τη Σαντορίνη έχει να ενημερωθεί από τις 8 Ιουνίου». Ως «άλλο ένα ‘επιτελικό μπάχαλο’ που αποσιωπήθηκε για να μην σβηστεί η λάμψη της φιέστας του κυρίου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη με τις ειδυλλιακές φωτογραφίες στην καλντέρα» χαρακτήρισε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα συνέβησαν με τους Σέρβους τουρίστες, προσθέτοντας ότι «όσο και να ‘τρέχει’ σήμερα η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όπως έκανε και με τις αεροπορικές μεταφορές, το ‘μάρμαρο’ το πληρώνουν ήδη οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βόλβης και σε άλλες περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL