Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Σε ιδιώτες δίνει η Ν.Δ. και τις αεροδιακομιδές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ιδιώτες δίνει η Ν.Δ. και τις αεροδιακομιδές

Εν κρυπτώ και παραβύστω και αρνούμενη να δημοσιοποιήσει τα σχετικά έγγραφα η κυβέρνηση μεθόδευσε χθες την εκχώρηση των αεροδιακομιδών σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ζήτησε να κατατεθεί στην Ολομέλεια το έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας που, κατά το υπουργείο Υγείας, δηλώνει αδυναμία να υλοποιήσει φέτος το καλοκαίρι αεροδιακομιδές. Όμως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέρριψε το αίτημα δηλώνοντας ότι είναι «απόρρητα και μη ανακοινώσιμα τα έγγραφα της Πολεμικής Αεροπορίας»!

«Φέρτε μου το αίτημα του ΓΕΕΘΑ, δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο» διαμαρτυρήθηκε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε ότι αυτά είναι «πρόφαση για να στρωθεί το έδαφος στον κ. Βασιλάκη» (της Aegean). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος κατήγγειλε πως ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής του απάντησε σε γραπτή ερώτηση ότι ουσιαστικά «οι αεροδιακομιδές είναι δευτερεύον και τριτεύον έργο» για την Π.Α.

Η ρύθμιση καταγγέλθηκε από όλα τα κόμματα, ψηφίστηκε μόνο από τη Ν.Δ. και προβλέπει ότι το ΕΚΑΒ θα μισθώνει από ιδιώτες ειδικά διαμορφωμένα αεροσκάφη για να μεταφέρουν ασθενείς από τα νησιά. «Κανείς δεν σώζεται επειδή ταΐζει τα ΜΜΕ. Ο κρότος που κάνει όταν τελειώνουν όλα αυτά είναι τεράστιος» προειδοποίησε ο Π. Πολάκης επισημαίνοντας στην κυβέρνηση ότι «προσπαθείτε να στρώσετε φαρδύ τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αεροδιακομιδών».

«Αν θέλατε να καλύψετε πραγματικά τις έκτακτες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν το καλοκαίρι στα νησιά, τότε γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τη δική μας διάταξη, που παρείχε τη δυνατότητα στο ΕΚΑΒ, σε περίπτωση που δεν φτάνουν τα ελικόπτερα, να μπορεί να μισθώνει αεροπορικά μέσα ύστερα από έγκριση του υπουργού Υγείας; Θα βρεθεί ο μεγάλος φιλεύσπλαχνος, ο Βασιλάκης, να σας δώσει κανένα ATR;» τόνισε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Σας καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνους, κι εκείνους που αποφάσισαν στο Μαξίμου, αν συμβεί χτύπα ξύλο το οτιδήποτε».

Για «σκιές αδιαφάνειας» έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Πουλάς, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL