Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Όχι σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όχι σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Με έκδηλη αμηχανία συνεχίζει η Φ. Γεννηματά να αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και την αναγκαιότητα που θέτει για την προοπτική σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη Δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη με φόντο την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί με απλή αναλογική.

Η διατήρηση αποστάσεων «ασφαλείας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι καθηλωμένο σε χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά, ισορροπεί τις αποστάσεις που κρατά και από τη Ν.Δ. Όμως δίνει έδαφος σε στελέχη του κόμματος που δεν κρύβουν τα αντιΣΥΡΙΖΑ συναισθήματά τους να εμφανίζονται -σε σχέση με τα στελέχη που μιλούν ανοιχτά για προοπτική διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ- πιο κοντά στη «γραμμή» της ηγεσίας, παρότι αυτή έχει κάνει επιλογή σκληρής αντιπολίτευσης προς τη Ν.Δ.

Ερωτηθείς σχετικά στο Φόρουμ των Δελφών προχθές ο Αλ. Τσίπρας είχε πει ότι «εμείς καταθέτουμε μια ειλικρινή πρόταση συζήτησης και προγραμματικού διαλόγου πάνω στο τραπέζι» και ότι «οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που έφεραν πολλά δεινά στο παρελθόν και ενδεχομένως να φέρουν και στο παρόν και στο μέλλον». Απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο, πρόσθεσε ότι «άρα είναι μια ειλικρινής πρόταση και, μια και δεν έχουμε χρόνο, ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να οργανώσετε ένα ντιμπέιτ για να τη συζητήσουμε δημόσια».

Οι Π. Χρηστίδης και Χρ. Πρωτόπαπας είπαν ότι «τα σενάρια για συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένα. Δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο». Επιπλέον, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φ. Γεννηματά Μ. Όθωνας ανέφερε ότι είναι προσβλητικό να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση και να αναπτύσσονται σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουν απαντηθεί αρνητικά, εκτιμώντας πως όσοι τα επαναφέρουν έχουν σκοπιμότητα. Τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπαν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία και συνέπεια.

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος παρενέβη (Mega) δηλώνοντας ότι τα δύο κόμματα έχουν εντελώς διαφορετικές ιδεολογίες και πως «τα ντιμπέιτ θα γίνουν παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών. Αυτά είναι χρήσιμα». Σε υψηλότερους τόνους, η Χ. Κεφαλίδου μίλησε για προτάσεις «απελπισίας» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL