Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
Καταγγέλια των εργαζομένων / Καταγγελία των εργαζομένων: "Γαλάζιο" στέλεχος του ΚΕΘΕΑ διόριζε κατά βούληση συνηγόρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγέλια των εργαζομένων / Καταγγελία των εργαζομένων: "Γαλάζιο" στέλεχος του ΚΕΘΕΑ διόριζε κατά βούληση συνηγόρους

Μια μηχανή μαζικής εξυπηρέτησης ημετέρων είχε στήσει, με την ανοχή του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού και της πλειοψηφίας που τον στηρίζει, ο δικηγόρος, στέλεχος της Ν.Δ. και επίσης μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Γιάννης Δεληγιώργης.

Μέσω της υπηρεσίας Παροχής Νομικής Βοήθειας, δηλαδή επί της ουσίας του αυτεπάγγελτου διορισμού συνηγόρων σε περιπτώσεις που αυτό χρειάζεται, ο Δεληγιώργης δημιούργησε μια δική του επετηρίδα, παραβιάζοντας τους όρους των διορισμών και δίνοντας προτεραιότητα σε φίλους του, φίλους της παράταξης.

Η μηχανή αυτή προχώρησε και στον αυθαίρετο διορισμό συνηγόρων και στο ΚΕΘΕΑ, όπου, μετά την κατάργηση του αυτοδιοίκητου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Δεληγιώργης είχε διοριστεί στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Το θέμα κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, ενώ το Δ.Σ. του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από έγκληση της αντιπολίτευσης, υποχρεώθηκε να παύσει τον Δεληγιώργη από τη θέση του στην Επιτροπή Νομικής Βοήθειας, όπως όμως όλα δείχνουν μόνο σε ό,τι αφορά το ΚΕΘΕΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο γραμματίων, που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της Παροχής Νομικής Βοήθειας, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις στις οποίες είχαν εκδοθεί γραμμάτια στο όνομα δικηγόρων που δεν μετείχαν στον Κατάλογο Νομικής Βοήθειας και δεν είχαν δικαίωμα να το κάνουν. Στην υπόθεση εμπλέκεται τόσο ο Δεληγιώργης όσο και άλλος δικηγόρος, οι οποίοι κρίθηκαν πειθαρχικά ελεγκτέοι και αποβλήθηκαν από την Επιτροπή.

Ο Δεληγιώργης είχε διοριστεί, ως μέλος της Επιτροπής, στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, γεγονός που έκανε τους εργαζομένους του να εκδώσουν ανακοίνωση σε αρκετά υψηλούς τόνους, απαιτώντας την παραίτησή του από τη διοίκηση του οργανισμού:

«Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, τα μέλη των προγραμμάτων επίσης, οι οικογένειες που υποστηρίζονται, τα στελέχη που συμμετέχουν στα προγράμματα πρόληψης, η κοινωνία ολόκληρη, παρακολουθεί τα δημοσιεύματα γύρω από τα έργα και τις ημέρες μέλους του διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ και του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σχετικά με τη νομική στήριξη που παρέχεται από τον δικηγορικό σύλλογο», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Η παραίτησή του από τη Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να προστατεύσει το κύρος και το ήθος του οργανισμού, κι αυτό του ζητάμε να πράξει. Η νέα διοίκηση και η πολιτική ηγεσία οφείλουν επίσης να τοποθετηθούν και να προστατεύσουν από την απαξίωση έναν οργανισμό, το έργο του οποίου οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά και εκτιμούν».

Πάντως, πηγές από τον ΔΣΑ υποστήριζαν ότι, ανεξάρτητα από τη σχέση του με το ΚΕΘΕΑ, ο εν λόγω συμμετέχει και στη διαδικασία επιλογής δικηγόρων που εγγυώνται τις εκλογές των συνδικαλιστικών σωματείων, γεγονός που του δίνει ακόμα τη δυνατότητα να κάνει εξυπηρετήσεις στα όρια της πειθαρχικής νομιμότητας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL