Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Β. Αποστόλου: Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη απόσυρση του νομοσχεδίου απαριθμώντας μερικές από τις "αναχρονιστικές διατάξεις" του

«Το νομοσχέδιο για την παιδεία δυναμιτίζει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία με τις αντιδημοκρατικές και αντιπαιδαγωγικές διατάξεις, δήλωσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις»το οποίο κατατέθηκε και συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο βουλευτής ζήτησε τη απόσυρση του νομοσχεδίου απαριθμώντας "μερικές από τις αναχρονιστικές διατάξεις του".

Ο Β. Αποστόλου σημείωσε ότι το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων προβλέπει:

1) το νηπιαγωγείο να χάνει τον προσανατολισμό του και να μετατρέπεται σε σχολείο με μαθήματα αγγλικής και υπολογιστών

2) τον αριθμός των μαθητών να αυξάνεται ανά τμήμα στα δημοτικά σχολεία

3) την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο και τη μετατροπή του Λυκείου σε μαραθώνιο εξετάσεων και ακραίου ανταγωνισμού.

4) τη θεσμοθέτηση στα Επαγγελματικά Λύκεια ορίου ηλικίας για την εγγραφή των μαθητών το 17ο έτος. Μ αυτό τον τρόπο κλείνει την πόρτα στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων στη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση (ΕΠΑΛ) και εξασφαλίζει πελατεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

5) την αύξηση του αριθμού των Πρότυπων σχολείων, δημιουργώντας σχολεία «αρίστων» με διακρίσεις και διαχωρισμούς των μαθητών.

6) την επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής του μαθητή στο απολυτήριο να τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

Είναι μερικές από τις αναχρονιστικές διατάξεις του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτηρίζει η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα και στη δημόσια εκπαίδευση και πρέπει να αποσυρθεί.».

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις