Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ηχηρό άδειασμα Μ. Κόνσολα σε Χ. Θεοχάρη για τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηχηρό άδειασμα Μ. Κόνσολα σε Χ. Θεοχάρη για τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών (Video)

Τα «μαχαίρια» βγήκαν στο υπουργείο Τουρισμού καθώς ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας «αδειάζει» τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη για το σχέδιο διαχωρισμού σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας περιοχών και νησιών που παρουσίασε ο τελευταίος αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Μιλώντας χθες στον Alpha ο Μ. Κόνσολας απαντώντας στον δήμαρχο Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκα ο οποίος είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιδράσεις του για την απόφαση αυτή του υπουργείου, τόνισε: «Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού προέβαινε σε κατάταξη των νησιών, σε επικίνδυνα και μη. Το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημα ανακοίνωση. Αυτοί που το ισχυρίζονται είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ανεπαρκείς».

Σε νέα του παρέμβαση σήμερα στο ίδιο κανάλι, ο Μ. Κόνσολας επέμεινε στην άποψή του ότι όσοι προβάλλουν ζητήματα τα οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνα κάποια μέρη της χώρας μας είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι», αδειάζοντας στην ουσία τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συμφωνούμε κατ' ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο».

https://www.youtube.com/embed/DjTKhxLy6kc

«Αν κάποιος στο υπουργείο (Τουρισμού) είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είμαι σε λάθος υπουργείο», δήλωσε ο Μ. Κόνσολας και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Θεοχάρης δημοσιοποίησε ένα ζήτημα που ήταν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και δημιούργησε προβλήματα, πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Θεοχάρη». Στο ερώτημα αν πρέπει να παραιτηθεί ο Χ. Θεοχάρης, είπε: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Το επίμαχο σχέδιο

Στις διαφάνειες που παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, περιγράφεται αναλυτικά το σχέδιο διαχωρισμού βάσει επικινδυνότητας της χώρας και συγκεκριμένα αναφέρεται:

- «Χαμηλής επικινδυνότητας» η ηπειρωτική Ελλάδα, η Κρήτη και όσα νησιά απέχουν από την Αθήνα μέχρι δύο ώρες, είτε με πλοίο είτε μέσω πρόσβασης με αυτοκίνητο (π.χ. Εύβοια, νησιά Αργοσαρωνικού).

- «Μεσαίας επικινδυνότητας» είναι οι προορισμοί Σαντορίνη, Κάλυμνος, Νάξος, Πάρος, Κως, Ρόδος και Σύρος.

- «Υψηλής επικινδυνότητας» είναι όλοι οι υπόλοιποι νησιωτικοί προορισμοί είτε του Αιγαίου είτε του Ιονίου. Να σημειωθεί ότι στους υψηλής επικινδυνότητας προορισμούς περιλαμβάνεται και η Μύκονος.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL